Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών για την Καρυστιανού: «Αμαυρώνει τον αγώνα μας»

«Αμαυρώνει τον αγώνα μας», δηλώνει ο συγγενής θύματος της τραγωδίας – Σφοδρή κριτική για την πολιτικοποίηση της υπόθεσης την ώρα που εκκρεμούν εκταφές και κρίσιμες δίκες – Το «ασυμβίβαστο» που προκαλεί τριγμούς στις οικογένειες


Σε μια ιδιαίτερα σκληρή τοποθέτηση, που αναδεικνύει το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης εξαπέλυσε σφοδρά βέλη κατά της Μαρίας Καρυστιανού. Ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στο τραγικό δυστύχημα, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της κ. Καρυστιανού να ιδρύσει πολιτικό φορέα, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από την ουσία της υπόθεσης.

«Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε στη δημοσιότητα για σημαντικότερα θέματα, από την Καρυστιανού που κατεβάζει πολιτικό φορέα», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή «αμαυρώνει τον αγώνα και την προσπάθεια που έχει γίνει από συγγενείς». Ο κ. Κωνσταντινίδης έθεσε ως προτεραιότητα τα ανοιχτά ζητήματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, των εκταφών και των δικαστικών διαδικασιών, τονίζοντας ότι η πολιτική εμπλοκή πλήττει την καθαρότητα του κοινού στόχου για δικαίωση.


Τα ανοιχτά μέτωπα και το «ασυμβίβαστο» της πολιτικής

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών ήδη από τον Μάρτιο του 2024, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τους κινδύνους της πολιτικοποίησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική θα πρέπει να αποχωρήσει από τον σύλλογο, ώστε να μην υπάρχει καμία υποψία προσωπικής στρατηγικής πάνω στις ζωές των θυμάτων.

Τα κρίσιμα ορόσημα που αναδεικνύει ο κ. Κωνσταντινίδης είναι:

  • Η δίκη στη Λάρισα και η επερχόμενη διαδικασία στις 23 Μαρτίου.
  • Το θέμα των επίορκων δικαστικών λειτουργών που δεν έχουν πράξει τα δέοντα.
  • Η ανάγκη για διαφάνεια στις τοξικολογικές εξετάσεις και τις εκταφές που εκκρεμούν.

Ένα ρήγμα που βαθαίνει την ώρα των δικαστικών εξελίξεων

Η ανακοίνωση της Μαρίας Καρυστιανού για τη συγκρότηση πολιτικού σχήματος ενόψει των επόμενων εκλογών φαίνεται πως λειτουργεί ως καταλύτης για τη διάσπαση του μετώπου των συγγενών. Ενώ η κ. Καρυστιανού θεωρεί την πολιτική δράση ως συνέχεια της διεκδίκησης, συγγενείς όπως ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο Νίκος Πλακιάς και ο Παύλος Ασλανίδης επιμένουν ότι ο αγώνας πρέπει να παραμείνει αυστηρά κοινωνικός και δικαστικός.

Η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντινίδη έρχεται σε μια στιγμή που η υπόθεση των Τεμπών βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, με τις καταγγελίες για συγκάλυψη και μπάζωμα του χώρου να παραμένουν στο επίκεντρο. Η εσωτερική αυτή σύγκρουση, ωστόσο, απειλεί να μετατοπίσει το ενδιαφέρον από τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων και των αρμόδιων αρχών στην προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των οικογενειών, την ώρα που η απαίτηση για αλήθεια παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;