Ξεσπά κατά των ελληνικών αρχών η σύντροφος του Αμερικανού που εξαφανίστηκε στην Αμοργό

Η Ντέμπι Λεσάν, σύντροφος του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα που εξαφανίστηκε την περασμένη Τρίτη ενώ έκανε πεζοπορία στην Αμοργό, μιλώντας στην εφημερίδα «The Post» κατηγορεί τις ελληνικές αρχές για αδιαφορία, τονίζοντας πως «είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί».

Η γυναίκα ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα μαζί με τον αδελφό της Όλιβερ και δύο διασώστες δημιουργώντας τη δική τους ομάδα αναζήτησης και ξοδεύουν κάθε λεπτό για να ερευνήσουν τα βουνά προκειμένου να τον βρουν.

Η Ντέμπι Λεσάν κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι καταβάλλουν ελάχιστες προσπάθειες για να βρουν τον αγαπημένο της.

Οι υποσχέσεις για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σκύλων-ανιχνευτών και περισσότερες έρευνες με ελικόπτερο έμειναν ανεκπλήρωτες, λέει.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν προκειμένου να συμμετέχουν στην έρευνα ελικόπτερα και σκύλοι αναζήτησης αλλά τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν από τις ελληνικές αρχές.

Η Λεσάν δήλωσε ότι τα σκυλιά αναζήτησης «θα μπορούσαν να είχαν ήδη σώσει τη ζωή του».

Οι φίλοι του ζευγαριού ξεκινούν τις έρευνές τους κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ με τη χάραξη στρατηγικής για την επόμενη πεζοπορία έρευνας και διάσωσης. Όπως είπε οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου.

Η στάση τους φαίνεται να είναι «ας πάμε για ύπνο και ας αφήσουμε τον Άλμπερτ να κοιμηθεί έξω», εξήγησε η γυναίκα.

Η Λεσάν δήλωσε επίσης ότι προσπάθησε επίσης να ζητήσει από τις αρχές τα αρχεία του κινητού του τηλεφώνου για να δει αν ο 59χρονος έκανε άλλες προσπάθειες επικοινωνίας, αλλά της είπαν ότι είναι παράνομο να αναζητήσει τα αρχεία θέσης του τηλεφώνου του.

Παράλληλα κατηγόρησε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα επειδή δεν τους βοήθησε να οργανώσουν μια πιο «επιθετική» έρευνα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν επίσης τη μπάλα», είπε η Ντέμπι Λεσάν η οποία αρνείται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες: «Θα μείνω εδώ μέχρι να βρουν τον έρωτα της ζωής μου», δήλωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ