«Ξεβρακώνεται» χωρίς αναστολές το σύστημα που βρίσκεται πίσω από Τσίπρα και Δούκα – Είχε στηρίξει και την Αχτσιόγλου – Το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος (pics)

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Η Ελλάδα είναι μία πολύ μικρή χώρα. Όλοι γνωριζόμαστε καλά. Επίσης οι περισσότεροι είναι ασυγκράτητοι, αφού μιλούν πολύ και φλυαρούν ακατάπαυστα. Στην πατρίδα μας, η πλειοψηφία δεν αξιολογεί τη χρησιμότητα του “Η σιωπή είναι Χρυσός”.

Λοιπόν, οι μάσκες πέφτουν. Το σύστημα που επεδίωξε, πριν από ένα χρόνο, να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, παρεμβαίνοντας στην κούρσα της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφει για να πάρει τη ρεβάνς. Δύο επιχειρηματικοί όμιλοι, δύο μεγάλες τράπεζες, επιχειρηματίες – αεριτζήδες με πολύχρωμα παντελόνια που τους έχει γίνει εμμονή να γίνουν οι “σύγχρονοι Λαμπράκηδες και Ψυχάρηδες”, μόνιμα αποτυχημένοι σύμβουλοι στρατηγικής και οι δημοσιογραφικές ντουντούκες της διαπλοκής, όπως επίσης οι επαπομείναντες θύλακες “συστημάτων” πρεσβειών δυτικών κρατών, παίζουν τα ρέστα τους. Σε γενικές γραμμές είναι το “σύστημα” που είχε στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου και τελικά απέτυχε. Δεν αποσύρθηκε – παρά για λίγο κάποιοι στη Νέα Υόρκη – και επιστρέφει. Απεργάζεται νέα σενάρια αποστασιών και συγκολλήσεων. Στοχεύει στην ανατροπή των ηγεσιών σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στοχεύει στη δημιουργία ενός απολύτως ελεγχόμενο φορέα της Κεντροαριστεράς που θα είναι η μαριονέτα του οικονομικό – πολιτικό – μιντιακού συμπλέγματος εξουσίας. Το πολιτικό μόρφωμα που γίνεται πραξικοπηματικού τύπου απόπειρα να δημιουργηθεί, θα έχει αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα (Σας τα έγραψα ΕΔΩ).

Λοιπόν. Στην Ελλάδα, εκτός από φλύαροι, εκείνοι που τα τελευταία χρόνια θέλουν να στήνουν ίντριγκες στο παρασκήνιο είναι συνήθως ερασιτέχνες. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εφαρμόζουν τις ίδιες αποτυχημένες στρατηγικές. Έχασαν στην περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έχασαν στην περίπτωση της Ντόρας Μπακογιάννη. Έχασαν στην περίπτωση της Έφης Αχτσιόγλου. Έτσι θα χάσουν, ξανά, στην περίπτωση του Χάρη Δούκα και του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ξαφνικά η διαπλοκή των αγάπησε. Αληθινή τραγωδία.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Αποκάλυψη τώρα: Το ίδιο επιχειρηματικό κέντρο που ήθελε την Έφη Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει τώρα τον Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν μπει ξανά στο παιχνίδι τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Θυμόσαστε τις αγκαλιές του Δημήτρη Δανίκα – δηλαδή του Πρώτου Θέματος – με την Έφη Αχτσιόγλου; Δεν αντιλήφθηκε ποτέ το “διευθυντήριο” που θέλει να παίζει ρόλο στις εξελίξεις, ότι αυτές τις αγκαλιές τις είδε ο δημοκρατικός κόσμος και αμέσως απέρριψε την Έφη Αχτσιόγλου. Δεν βάζουν μυαλό οι… εγκέφαλοι που βρίσκονται πίσω από τη στρατηγική του Πρώτου Θέματος, διότι σας διαβεβαιώνω ότι στο Πρώτο Θέμα αδυνατούν να χαράξουν την παραμικρή στρατηγική.

Η Έφη Αχτσιόγλου στην αγκαλιά της διαπλοκής
Η Έφη Αχτσιόγλου στην αγκαλιά της διαπλοκής

Η εφημερίδα επανήλθε με τον εξής τίτλο: «Πηδάνε από τα παράθυρα» αναφέρει, χαρακτηρίζει ως «ιλαροτραγωδία» τη μετεκλογική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον υπότιτλο σημειώνει: «Γενικεύεται ο εμφύλιος ανάμεσα στους kasselistas και το “Κίνημα των 87” με τη συμμετοχή βουλευτών, κομματικών στελεχών, αδελφών, εξαδέλφων, τρολ και ο Τσίπρας πήρε τ’ όπλο του».

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

Η εφημερίδα εκτιμά ότι «Σε επτά ημέρες θα κριθεί αν θα πάνε σε νέα διάσπαση» και ότι «Πάνω από δέκα βουλευτές είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν και να “ρίξουν” τον Κασσελάκη από αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Προσθέτει ακόμα ότι «Μετράνε τα ”κουκιά” στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει την άλλη Κυριακή και βγαίνουν υπέρ του Κασσελάκη».

Και φυσικά η εφημερίδα “τσιροκοπά” για τις δήθεν επιθέσεις, κάτω από τη ζώνη, που δέχεται ο Χάρης Δούκας.

Σας πήρανε χαμπάρι…

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...