Ξαφνική βόμβα «ανατινάζει» την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Tη Δευτέρα (9/9) θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες, ενώ επόμενος σταθμός είναι η συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή όπου θα επισφραγιστούν οι υποψηφιότητες.

Αιφνίδια είναι η εμπλοκή στην εσωκομματική διαδικασία ενόψει της εκλογής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, μετά από παρασκηνιακή επαναφορά αιτιάσεων για ασυμβίβαστο της ιδιότητας του υποψήφιου προέδρου και του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σύμφωνα με το καταστατικό (που απαγορεύει έμμισθη θέση), όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ της η Αγγελική Σπανού στο dnews.gr.

Παρόλο που ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε διαβεβαιώσει ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα ήπια, μέσω μιας ανοιχτής Κεντρικής Επιτροπής, υποστηρικτές αντιπάλων του Χάρη Δούκα άσκησαν πιέσεις στην ΕΔΕΚΑΠ να κινηθεί σύμφωνα με το γράμμα του καταστατικού. Η ιστοσελίδα είχε αναφερθεί συγκεκριμένα σε επιστολή πρώην μέλους της ΕΔΕΚΑΠ, με την οποία προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να προσβληθεί η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα.

Ο Χάρης Δούκας
Ο Χάρης Δούκας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης που εποπτεύει τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει γι αυτό το θέμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, με εισήγηση του εκπροσώπου του Νίκου Ανδρουλάκη, προκρίνει μια ερμηνεία ότι η αμοιβή του Δημάρχου Αθηναίων δεν είναι μισθός αλλά αντιμισθία και επομένως δεν εμπίπτει στον περιορισμό που υπαγορεύει το καταστατικό.

Ο κύβος θα ριφθεί τη Δευτέρα, όταν θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες με την κατάθεση των υπογραφών. Επόμενος σταθμός η συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή που θα ακολουθήσει, όπου απλώς θα επισφραγιστούν οι υποψηφιότητες, εφόσον δεν υπάρξει κάποια ένσταση. Με άλλα λόγια, αν κάποιος από τους υποψήφιους διαφωνήσει, γαία πυρί μιχθήτω!

Μέχρι τώρα για το ζήτημα αυτό είχε μιλήσει δημόσια μόνο ο Παύλος Γερουλάνος ζητώντας σεβασμό στο καταστατικό και θεσμική σοβαρότητα, αλλά δύσκολα θα πάρει τώρα την ευθύνη να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία, όπως εκτιμούν συνεργάτες άλλων υποψήφιων.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σε τηλεοπτική εμφάνιση
Η Άννα Διαμαντοπούλου σε τηλεοπτική εμφάνιση

Εκπρόσωποι της Νάντιας Γιαννακοπούλου, της Αννας Διαμαντοπούλου και του Χάρη Δούκα έστειλαν κοινή επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ ζητώντας διαφάνεια και ισότιμη μεταχείριση όλων με έμφαση στην ανάγκη να υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις πχ για τον αριθμό των καλπών και τα εκλογικά κέντρα στην επικράτεια. Ο Μ. Κατρίνης θα στείλει δική του επιστολή, με τις δικές του θέσεις για τα οργανωτικά – διαδικαστικά.

Η επιστολή

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε και μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, αγαπητές/οι συντρόφισσες/οι,

σε συνέχεια των όσων διατυπώσαμε στην χθεσινή συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ εκφράζουμε και πάλι την ομόφωνη βούλησή μας να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τον ίδιο αυτονόητο πολιτικό στόχο. Δηλαδή να στηρίξουμε μια εκλογική διαδικασία που θα είναι α) κρυστάλλινη, β) θα μεταχειρίζεται όλους τους τις/τους υποψηφίους Προέδρους ως ισότιμους, χωρίς να δημιουργεί υποψίες εύνοιας ή αποκλεισμών υποψηφίων και γ) θα παράγει την απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη και τους φίλους του κινήματος μας για το ότι προχωράμε ενωμένοι στην ύψιστη συμμετοχική διαδικασία, που είναι οι εκλογές μας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ο σύντροφος Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου 2024 της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, δήλωσε με σαφήνεια, ότι η εκλογική Διαδικασία θα γίνει κατά τα πρότυπα της Εκλογικής Διαδικασίας του 2021. Υπενθυμίζουμε ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος στις 3/10/2021, με την παρουσία της Αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, στον οδικό χάρτη για τις εκλογές για την Ανάδειξη Προέδρου ομόφωνα αποφάσισε τότε το πλαίσιο, το οποίο είχε δύο κρίσιμες αλλά βασικές παραμέτρους : α) Κάθε υπογραφή σε Δήλωση στήριξης υποψηφίου, ισοδυναμούσε με αίτηση εγγραφής στο Κίνημα και β) ότι θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στη λήψη των διαδικαστικών Αποφάσεων από την ΕΔΕΚΑΠ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ