Ξέσπασε η Έλενα Ακρίτα για όσα συμβαίνουν στη Ράφα – Ανάρτηση-κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη (pic)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την ισραηλινή εντολή εκκένωσης της #Ράφα και τα συνεπακόλουθα αεροπορικά πλήγματα, τα οποία οδηγούν σε νέους θανάτους αμάχων αυξάνοντας τον ήδη τραγικό απολογισμό.» αναφέρει σε σημερινή της ανάρτηση η Έλενα Ακρίτα.

«Η ίδια η εντολή εκκένωσης, όπως και τα πλήγματα σε μη στρατιωτικές υποδομές, συνιστούν νέες σοβαρότατες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από πλευράς Ισραήλ, οι οποίες επιδεινώνουν την ήδη τραγική ανθρωπιστική κρίση στη #Γάζα.» τονίζει επιπλέον.

Όπως γράφει: «Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα αποφεύγει να πράξει τα εκ του διεθνούς δικαίου δέοντα επιτρέποντας να συνεχίζεται ανεμπόδιστη η αιματοχυσία στη Γάζα.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους να εγκαταλείψουν την στάση επιλεκτικής αφωνίας και να παρέμβουν προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός, η επιστροφή όλων των ομήρων, η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και η άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα όφειλε και να κινηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δρώντας ως αξιόπιστος μεσολαβητής μεταξύ των δύο πλευρών. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση δρώντας υπό τη λογική του προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης, θυσιάζει την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που άσκησε ο #ΣΥΡΙΖΑ για χάρη του δόγματος του «δεδομένου συμμάχου»’, με αποτέλεσμα να φοβάται να αρθρώσει τις λέξεις «κατάπαυση πυρός» και να αρκείται σε μια πρωτοφανή για την ελληνική εξωτερική πολιτική αδράνεια, η οποία ζημιώνει το διεθνές κύρος της χώρας.

Δείτε την ανάρτηση από την Έλενα Ακρίτα:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ