«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» – Κόλαφος από τον γερμανικό Τύπο κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

«Ποιος περιμένει ποιον; Ο πολιτικός το αεροπλάνο ή το αεροπλάνο τον πολιτικό;», διερωτάται το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND) για το περιστατικό χειροδικίας με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο Ελ. Βενιζέλος. «Στην πραγματικότητα το ζήτημα αφορά κάτι πιο σημαντικό: τις πελατειακές σχέσεις και τον νεποτισμό στην πολιτική κουλτούρα της χώρας που αρέσκεται να θεωρείται ως το “λίκνο της δημοκρατίας”».

Μετά τη χειροδικία του σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου ο Αυγενάκης διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία. «Σύμφωνα με μάρτυρες, όταν κατέφτασε η αστυνομία, ο Αυγενάκης φώναζε: “Μη με πιάνετε, έχω ασυλία!”. Και πιθανότατα ακούστηκε εν συνεχεία και η φράση που ανέφερε τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως θα διατηρήσει την έδρα τουΕικόνα: Dimitra Kyranoudi/DW
Αυτήν τη φράση πρέπει να την έχουν ακούσει γενιές και γενιές Ελλήνων τροχονόμων, όταν προσπαθούσαν να δώσουν κλήση σε κάποιον πολιτικό που είχε παρκάρει παράνομα ή οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα. Το ίδιο και οι σερβιτόροι, όταν ένας πελάτης που θεωρεί τον εαυτό του σημαντικό έκρινε πως το σέρβις δεν είναι αρκετά γρήγορο».

Στον ανασχηματισμό που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες ο Αυγενάκης έχασε και το υπουργικό του αξίωμα – «και ίσως γι’ αυτό να ξέσπασε κατ’ αυτόν τον τρόπο», όπως παρατηρεί το RND. «Εάν ήταν ακόμη υπουργός, το αεροπλάνο μπορεί και να τον περίμενε».

Ο Έλληνας πολιτικός πάντως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του. «Με όλα αυτά δεν είναι να εκπλήσσεται κανείς που η απογοήτευση απέναντι στην πολιτική αυξάνεται στην γενέτειρα της δημοκρατίας. Αυτό φάνηκε εξάλλου και στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Το 1981 η συμμετοχή στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήλθε στο 81,5%. Το 2019 έφτασε στο 59%, ενώ στις τελευταίες εκλογές περιορίστηκε μόλις στο 41,4%», καταλήγει το γερμανικό μέσο.

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....