Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη αποκαλυπτική συνέντευξη μετά την σοκαριστική απόπειρα δολοφονίας

Την πρώτη συνέντευξη μετά την σοκαριστική απόπειρα δολοφονίας έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζοντας πως σώθηκε επειδή σε μία σπάνια για τον ίδιο, όπως ανέφερε, κίνηση, κοίταξε μακριά από το πλήθος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο Μπάρον της Πενσιλβάνια, έστρεψε το κεφάλι του για να παρουσιάσει ένα γράφημα και εκείνη τη στιγμή πυροβόλησε ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς με τη σφαίρα να βρίσκει στο αυτί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τραμπ: «Σπάνια κοιτάζω μακριά από το πλήθος»

«Σπάνια κοιτάζω μακριά από το πλήθος. Αν δεν το είχα κάνει εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, δεν θα μιλούσαμε σήμερα, έτσι δεν είναι;», ανέφερε.

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ», σημείωσε περιγράφοντας την κίνηση που του γλίτωσε τη ζωή.

«Το πιο απίστευτο ήταν ότι έτυχε όχι μόνο να στρίψω, αλλά και να στρίψω την ακριβή στιγμή», είπε και συνέχισε, «αν κάνω μόνο μισή στροφή, χτυπάει το πίσω μέρος του εγκεφάλου. Στην άλλη μεριά θα περνούσε ακριβώς από το κρανίο μου. Και επειδή η ταμπέλα ήταν ψηλά, κοίταξα ψηλά. Οι πιθανότητες να κάνω μια τέλεια στροφή είναι πιθανώς το ένα δέκατο του ενός τοις εκατό, οπότε δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Το όλο ζήτημα ήταν ένα όγδοο της ίντσας. Το ότι έστριψα ακριβώς σε εκείνο το δευτερόλεπτο, όπου αυτός δεν θα σταματούσε τον πυροβολισμό, είναι εκπληκτικό. Πραγματικά δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ», είπε.

Αναφερόμενος στη γροθιά που έκανε μόλις σηκώθηκε από τη σκηνή, είπε, ότι ήθελε οι θαυμαστές του να ξέρουν ότι είναι εντάξει «και ότι η Αμερική συνεχίζει, εμείς προχωράμε, ότι είμαστε δυνατοί».

«Η ενέργεια των ανθρώπων εκεί εκείνη τη στιγμή, απλώς στέκονταν εκεί. Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς ήταν αυτό, αλλά ήξερα ότι ο κόσμος κοιτούσε. Ήξερα ότι η ιστορία θα το κρίνει αυτό και ήξερα ότι έπρεπε να τους ενημερώσω ότι είμαστε καλά», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ
Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

«Είχα μία πολύ επιθετική ομιλία»

Ο Τραμπ τόνισε πως όσα συνέβησαν στην Πενσυλβάνια αλλάζουν την προεκλογική του εκστρατεία. Ανέφερε, πως άλλαξε και την ομιλία του για το συνέδριο, την οποία χαρακτήρισε ως επιθετική.

«Είχα μία πολύ επιθετική ομιλία, αλλά την πέταξα. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ κακό αν ξεκινούσα να λέω πόσο κακοί και διεφθαρμένοι είναι όλοι, ακόμα και αν είναι αλήθεια. Αν δεν είχε συμβεί η απόπειρα δολοφονίας θα είχα μια ομιλία που θα ήταν πολύ σκληρή. Τώρα θα έχω μια ομιλία που θα είναι πιο ενωτική».

Το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα διεξαχθεί στην πολιτεία Ουισκόνσιν από σήμερα Δευτέρα ως και την Πέμπτη 18η Ιουλίου και προεξοφλείται ήδη πως θα αποτελέσει εκδήλωση εκθείασης του κ. Τραμπ, μετά την επίθεση κατά της ζωής του 78χρονου πρώην προέδρου στην Πενσιλβάνια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί αυτί, να χάσει τη ζωή του παριστάμενος υποστηρικτής του και να τραυματιστούν άλλοι.

Ο 20χρονος δράστης σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ