Ντροπιαστικές προκλήσεις του Προέδρου της Κροατίας υπέρ των νεοναζί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (vid)

Ο Πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εμφανίστηκε προκλητικός αναφερόμενος στους Κροάτες χούλιγκαν των Bad Blue Boys της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έφτασαν στην Ελλάδα έχοντας οργανωμένο σχέδιο καταδρομικής επίθεσης εναντίων Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον Μιλάνοβιτς, οι συμπατριώτες του ναι μεν πήγαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια («για να πολεμήσουν», είπε συγκεκριμένα), αλλά… είναι «πολίτες με δικαιώματα» και οι ελληνικές Αρχές έχουν δικαίωμα να τους κρατήσουν μόνο για πέντε μέρες, καθώς «οι συνθήκες του θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι και οι πιο ξεκάθαρες»!

Μάλιστα, στράφηκε και κατά της Ελλάδας για τις προφυλακίσεις λέγοντας ότι «αν οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να τους κρατήσουν και τους 100 μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι αυτό θα είχε στοιχεία εκδίκησης, ή συλλογικής ευθύνης».

Και πρόσθεσε με ύφος: «Περιμένω ότι πολύ σύντομα και αυτό σημαίνει εντός των πέντε ημερών που τους δίνει ο νόμος, θα εντοπιστούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, αν υπάρχουν».

Οι δηλώσεις του δημοσιεύθηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της κροατικής προεδρίας:
«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες και αυτό λήγει. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν εκεί κάτω – πήγαν να πολεμήσουν, δεν μπορώ να το υποστηρίξω, είναι απλά περίεργη συμπεριφορά – αλλά είναι πολίτες, έχουν τα δικαιώματά τους και ότι αυτή τη στιγμή αν οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να τους κρατήσουν και τους 100 μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι αυτό θα είχε στοιχεία εκδίκησης, ή συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα και αυτό σημαίνει εντός των πέντε ημερών που τους δίνει ο νόμος, θα εντοπιστούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, αν υπάρχουν. Οι συνθήκες του θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι και οι πιο ξεκάθαρες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.