Ντροπή: Ο Κασσελάκης στηρίζει την Αθηνά Λινού που πήρε εκατομμύρια ευρώ από το σύστημα Μητσοτάκη

Από την εφημερίδα “δημοκρατία”

Ηθικά εκτεθειμένη είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός Αθηνά Λινού, η οποία έχει εισπράξει από την κυβέρνηση και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που πρόσκεινται στη Ν.Δ. ποσά εκατομμυρίων για το Ινστιτούτο Prolepsis, το οποίο έχει ιδρύσει η ίδια και είναι συμφερόντων του συζύγου της.

Αντί στοιχειωδών εξηγήσεων, όμως, ώστε να απαντήσει πειστικά πώς γίνεται και αυτή, μια εξέχουσα βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συντηρεί το ινστιτούτο της χάρη στην κρατική επιχορήγηση, εκείνη επιλέγει να αναφερθεί στον Παύλο Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι η δικαιολογημένη κριτική που της ασκείται για τα επιδοτούμενα δάκρυά της συνιστά «αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού».

Η Κουμουνδούρου, η οποία έχει σοβαρότερα βάσανα αυτή την εποχή, με την αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη, παρακολουθεί μέχρι στιγμής αμήχανη τις αποκαλύψεις για την αθέατη και εξόφθαλμα αντιδεοντολογική πλευρά της Λινού, που επιμένει να έχει κρατικές δοσοληψίες, ούσα βουλευτής της αντιπολίτευσης. Προεδρικές πηγές, πάντως, δηλώνουν (Dnews) ότι εκτιμούν το κοινωνικό έργο της λοιμωξιολόγου, «παίζοντας» με τη γνωστή ιδιοσυγκρασία του Πολάκη…

Αλέξης Τσίπρας και Αθηνά Λινού
Αλέξης Τσίπρας και Αθηνά Λινού

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, δέκα μέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε για τα «στημένα δάκρυά» της, χαρακτηρίζει την επίθεση «συκοφαντική» και προσθέτει για τον Πολάκη ότι «σε κανέναν χώρο εργασίας δεν θα ήταν επιτρεπτές αυτές οι συμπεριφορές. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να απαιτεί υψηλότερο επίπεδο από τους εκπροσώπους του».

Αναφερθείσα στο πρόγραμμα «Διατροφή», σημειώνει ότι άρχισε το 2012 και παρέχει δωρεάν καθημερινά γεύματα, ενώ ταυτόχρονα προάγει την υγιεινή διατροφή σε παιδιά στις πιο ευάλωτες περιοχές της χώρας μας.

Η Έλενα Ακρίτα ενώ παρηγορεί την Αθηνά Λινού
Η Έλενα Ακρίτα ενώ παρηγορεί την Αθηνά Λινού

Οπως λέει, «μέχρι σήμερα, επί εννέα διαφορετικές κυβερνήσεις υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα έχει δώσει 18.700.000 γεύματα σε 198.600 παιδιά, σε εννέα περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ειδικότερα, έχουν δοθεί περισσότερα από 2.500.000 δωρεάν γεύματα σε σχολεία σε 40 περιοχές, ακόμα και σε δυσπρόσιτες. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, αυτή η ανάγκη δεν θα υπήρχε ή αυτό το κενό θα το κάλυπτε η Πολιτεία».

«Τα ερωτήματα παραμένουν και απαιτούν τοποθέτηση»

«Είδα πριν από λίγο μια μη απάντηση! Τα ερωτήματα, δυστυχώς, παραμένουν και απαιτούν συγκεκριμένη τοποθέτηση και όχι έπεα πτερόεντα» απάντησε, περιέργως λακωνικά αυτή τη φορά, σχολιάζει ο -άγνωστο για πόσο διάστημα- ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων Π. Πολάκης. Ο ίδιος αναδημοσίευσε δηκτικό σχόλιο ιστοσελίδας, το οποίο ρωτούσε: «Πόσα εκατομμύρια, άραγε, αξίζουν οι υπηρεσίες της Αθηνάς Λινού στο σύστημα Μητσοτάκη;», υποστηρίζοντας ότι η εταιρία της Αθηνάς Λινού έχει λάβει αναθέσεις ύψους άνω των 15.000.0000 ευρώ από δήμους και περιφέρειες. Αυτή την εκδοχή των πραγμάτων υιοθέτησε με αξιοσημείωτη ετοιμότητα ο Πολάκης, σχολιάζοντας στο διαδίκτυο: «Για δες τι γίνεται. Ετσι κλαίω κι εγώ και κλαίω με κλάμα γοερό!».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ