«Ντροπή» και «κατάντια» – Ξέσπασμα του Γιάννη Ραγκούση μετά την απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου με απόφαση Κασσελάκη

«Ντροπή» και «κατάντια» χαρακτήρισε ο Γιάννης Ραγκούσης την απόφαση απομάκρυνσης του Θανάση Θεοχαρόπουλου από θέση επιστημονικού συνεργάτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Αποστολάκη παρουσία δημοσιογράφων, ενώ την ίδια ώρα κύκλοι της Κουμουνδουρου απαντούν στον Θανάση Θεοχαρόπουλο ότι δεν εργάζονταν για τα καθήκοντα του.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διαλείμματος του συνεδρίου του ιδρύματος Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε στον Ευάγγελο Αποστολάκη: «Καλά βρε Βαγγέλη, είναι δυνατόν ο Κασσελάκης να απολύει τον Θεοχαρόπουλο επειδή είπε την πολιτική του άποψη;». «Τι να σου πω, τώρα το είδα κι εγώ από τα σάιτ», απάντησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, με τον Γιάννη Ραγκούση να επιμένει: “Είναι ντροπή, είναι κατάντια και να του (σ.σ. του Στέφανου Κασσελάκη) πεις ότι σου το είπα».Unmute

Από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, δικαιολόγησε την απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου ως μέρος ευρύτερων οργανωτικών αλλαγών στη λειτουργία του κόμματος.

Επίσης, κύκλοι της Κουμουνδούρου, ανέφεραν ότι το εν λόγω στέλεχος καταλάμβανε θέση επιστημονικού συνεργάτη χωρίς να έχει παράσχει ποτέ οιοδήποτε έργο, με συνέπεια η βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, στην οποία ήταν χρεωμένος, να δυσχεραίνεται στην άσκηση των καθηκόντων της.

Στη δήλωση του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημειώνει:

«Μετά την αντικαταστατική απομάκρυνσή μου από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο, την επομένη της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δυστυχώς σήμερα και πάλι αιφνιδίως, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, ενημερώθηκα εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία που είχα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει με εντολή του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Επισημαίνεται ότι το νέο στοιχείο αυτής της εβδομάδας ήταν η πρόταση που έχω καταθέσει – όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι – για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο. Είναι αδιανόητο, η απάντηση σε αυτούς τους προβληματισμούς, που απασχολούν σήμερα κάθε προοδευτικό πολίτη, να είναι αυτή.

Είναι πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα.

Τραγική ειρωνεία. Πριν λίγα χρόνια, ορισμένοι αναλάβαμε προσωπικό και πολιτικό κόστος, στηρίξαμε και ψηφίσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών και κόντρα στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος συγκροτήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία. Η ενημέρωσή μου σήμερα έγινε τη στιγμή που συνομιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης των Ινστιτούτων Τσίπρα και Ζάε

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ