Ντράπηκε και η ντροπή με την Νοτοπούλου – Θέλει διαγραφή Κασσελάκη επειδή φοβούνται ότι αν κατέβει στον ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει από την πρώτη Κυριακή

Η περίπτωση της Κατερίνας Νοτοπούλου είναι άλλο ένα παράδειγμα της απόλυτης κατάντιας της εγχώριας πολιτικής σκηνικής. Τέτοιες… θλιβερές φιγούρες έφερε μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας και τις επέβαλε δίνοντάς τους ακόμη και υπουργικές θέσεις.

Σήμερα, το γεγονός ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου φιλοδοξεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις πραξικοπηματικές ενέργειες των πολιτικά τελειωμένων γραφειοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά το κατάντημα της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους πιο ψύχραιμους παράγοντες των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στον ΣΥΡΙΖΑ για να επικρατήσουν χαμηλοί τόνοι, έστω αυτές τις ώρες που η αντιπροσωπεία του κόμματος είναι στη ΔΕΘ με επικεφαλής τον Νίκο Παππά, η δήλωση βόμβα της Κατερίνας Νοτοπούλου για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη έχει ανεβάσει κατακόρυφα και πάλι το εσωκομματικό θερμόμετρο. Και αυτή η δήλωση έχει έρθει σε συνέχεια του παρασκηνίου που θέλει την Όλγα Γεροβασίλη, τις προηγούμενες ημέρες, να εισηγείται τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες η δήλωση της Νοτοπούλου «πάγωσε» πολλούς από τους βουλευτές που βρίσκονται στη ΔΕΘ, σε μία προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και ηρεμίας, αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κάνει αντιπολίτευση πέρα από τα εσωκομματικά του προβλήματα.

Κάποιοι βουλευτές μάλιστα εξέφραζαν τόσο μεγάλη δυσφορία, αλλά και αμηχανία, που αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το κλίμα οργής, το οποίο αναζωπυρώθηκε στη βάση για τέτοιους είδους σκέψεις περί διαγραφής Κασσελάκη, εξέταζαν το ενδεχόμενο να μην παραστούν καν στη συνέντευξη τύπου του Νίκου Παππά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας – και χωρίς αυτό να σχετίζεται με τον ίδιο τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, που έχει επιχειρήσει να κατευνάσει τα πνεύματα αυτές τις ημέρες.

Μάλιστα πολλοί βουλευτές δέχθηκαν μηνύματα από μέλη και στελέχη του κόμματος για την κοινή παρουσία τους στη ΔΕΘ με την πλευρά που πλειοψήφησε στην ΚΕ και επέβαλλε την έκπτωση του κ. Κασσελάκη.

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς
Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι έκρυθμη στο παρασκήνιο, εξ ου και η σύντομη αυτή ανακωχή λόγω ΔΕΘ αποδεικνύεται απολύτως εύθραυστη.

Νοτοπούλου: Ο Κασσελάκης παραβίασε το καταστατικό, να διαγραφεί

Μιλώντας στο MEGA, το πρωί της Κυριακής, η κα Νοτοπούλου δήλωσε πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών ή υποψηφίων, είναι υποχρεωμένα να σέβονται το καταστατικό του κόμματος. Η παραβίαση αυτού οδηγεί αναπόφευκτα στην παραπομπή του στην αρμόδια επιτροπή, σημείωσε. Ο κ. Κασσελάκης παραβίασε το καταστατικό, κατά της κυρίας Νοτοπούλου, κυρίως με τη δήλωσή του περί “κουκουλοφόρων” και επειδή αμφισβήτησε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ανέφερε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αποφασιστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ίδια είναι υπέρ υπέρ της διαγραφής του Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ
Μία τηλεοπτική κάμερα αποτυπώνει το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν η παραπομπή αυτή θα οδηγήσει στη διαγραφή του Κασσελάκη, η κυρία Νοτοπούλου είπε πως η απόφαση ανήκει στην επιτροπή και τα όργανα του κόμματος. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως έχουν υπάρξει αρκετοί λόγοι μέχρι τώρα που δικαιολογούν την παραπομπή του.

Η κα Νοτοπούλου επισήμανε ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα αξιολογηθεί από τα μέλη, εφόσον υπάρχει σεβασμός στο καταστατικό και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα σε περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, η Νοτοπούλου ξεκαθάρισε ότι αγαπά τον ΣΥΡΙΖΑ και πως θα απαιτούνταν συγκλονιστικοί λόγοι για να φύγει.

Εξήγησε πως δεν είναι εκεί για να αποχωρήσει, αλλά για να συμμετέχει στις εσωτερικές συζητήσεις που αφορούν τις θέσεις του κόμματος. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί χώρο ελπίδας και αγώνα και πως η πολιτική συζήτηση για τις θέσεις του κόμματος πρέπει να προηγηθεί.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν επιτυχής, καθώς τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος διαθέτουν ισχυρά αντανακλαστικά για την υπεράσπιση των αξιών της Αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ