Να κλείσουν τώρα τα σχολεία. Μάσκες παντού, μείωση του αριθμού των ανθρώπων που μπαίνουν σε κλειστούς χώρους

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον μεγάλο ρυθμό μετάδοσης της παραλλαγής Όμικρον έκρουσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού καθώς η νέα παραλλαγή αλλάζει τα δεδομένα.


Όπως είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας σε σχέση με τη Δέλτα, η Όμικρον έχει τριπλάσιο ρυθμό μετάδοσης και τα εμβόλια δεν επαρκούν αφού παρουσιάζουν μικρότερη ανθεκτικότητα απέναντι στον κορωνοϊό ακόμα και εκείνοι που έχουν κάνει την 3η δόση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε για να δώσει το μέτρο των νέων δεδομένων που φέρνει η Όμικρον, από τα επτά εκατομμύρια των εμβολιασμένων στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι 2 με 3 εκατομμύρια θα πρέπει να θεωρούνται πραγματικά εμβολιασμένοι, δηλαδή, εκείνοι που έχουν κάνει και την 3η δόση.

Η Αθηνά Λινού μλώντας στο OPEN, επεσήμανε ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει τριπλάσιο ρυθμό μετάδοσης από τη Δέλτα και ακόμα κι αν θεωρηθεί πιο ήπια, η έκρηξη των κρουσμάτων που θα φέρει θα οδηγήσει στον ίδιο αριθμό όσον αφορά στους ασθενείς που θα νοσήσουν σοβαρά.

«Φαίνεται και ελπίζουμε ότι θα έχει λιγότερο σοβαρά συμπτώματα. Ακόμα και αν είναι κατά το 1/3 λιγότερο θανατηφόρα από τη Δέλτα, θα οδηγηθούμε στον ίδιο αριθμό σοβαρών κρουσμάτων» είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Χρήση μάσκας παντού, τήρηση των αποστάσεων και μείωση των συναθροίσεων, πρότεινε η Αθηνά Λινού, προτρέποντας τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν από συνάντηση με ανθρώπους με τους οποίους δεν ζούμε στο ίδιο σπίτι.

Παράλληλα ζήτησε να κλείσουν τα σχολεία αμέσως και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να αποφασιστεί εάν θα πρέπει να ανοίξουν αργότερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση