Νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα θέλει και ο Μητσοτάκης – Το άγνωστο παρασκήνιο

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Μετά τη συντριβή στις εθνικές εκλογές του 2023, ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά δεν είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε αποφασίσει να ανοίξει τη διαδικασία της διαδοχής, αλλά να είναι και ο ίδιος υποψήφιος. Βέβαια, από το 2021, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τάξει το δαχτυλίδι της διαδοχής στην Έφη Αχτσιόγλου, όμως όταν αντιλήφθηκε ποιοι τον υπονόμευσαν άλλαξε σχέδια. Ενώ αρχικά, λοιπόν, μετά τη συντριβή, είχε δώσει εντολή στους μηχανισμούς του κόμματος και σε ομάδες υποστηρικτών του να ετοιμαστούν για νέα μάχη, αυτή τη φορά εσωκομματική, μεσολάβησε το άγριο μπούλινγκ από τους μετέπειτα αποστάτες και η επίσκεψη του Νίκου Μαραντζίδη στο Σούνιο, που τον… έπεισε (θα σας πούμε μελλοντικά πως) να παραιτηθεί. Και παραιτήθηκε.

Μετά, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τα χέρια με τον Στέφανο Κασσελάκη και με επιχειρηματία, ώστε ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει στις εκλογές και να κερδίσει τους υπονομευτές. Ο Αλέξης Τσίπρας και κάποιοι επιχειρηματίες φίλοι του, ήταν πεπεισμένοι ότι ο Στέφανος θα έκανε τη “βρόμικη δουλειά”, δηλαδή να καθαρίσει το κόμμα από τα βαρίδια και τους υπονομευτές, ώστε μετά ο Αλέξης να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως, ο Κασσελάκης αυτονομήθηκε. Ο Αλέξης πήγε να στήσει πραξικόπημα στο συνέδριο και έφαγε τα μούτρα του. Έδωσε ραντεβού για μετά τις ευρωεκλογές και έκανε ινστιτούτο. Και ο ανήμπορος Αλέξης Τσίπρας, ο ανήμπορος να επιβληθεί στο κόμμα του όσο ήταν πρόεδρος και πρωθυπουργός, ο ανήμπορος να απεμπλακεί από τις προσωπικές σχέσεις δεκαετιών, ο τολμηρός πρωθυπουργός, αλλά ελάχιστος για αρχηγός κόμματος, έφτιαξε ινστιτούτο, έθεσε το θέμα της συνεργασίας για τη συγκρότηση της μεγάλης και ενιαίας Κεντροαριστεράς με μία ηγεσία, έφερε και μία δημοσκόπηση και την παρουσίασε, ενώ δίπλα έπαιζαν οι ζουρνάδες και τα νταούλια της διαπλοκής.

Για να φτάσει ως εδώ ο Αλέξης Τσίπρας, να βγει ξανά από το λαγούμι της πολιτικής απομόνωσης, συνθηκολόγησε με τμήματα της διαπλοκής και του επιχειρηματικού – τραπεζικού συμπλέγματος εξουσίας που τον είχε πολεμήσει όταν ήταν πρωθυπουργός. Είναι το σύστημα που θέλει σήμερα ένα “κόμμα Τσίπρα”, ένα πολιτικό έκτρωμα, το οποίο θα ενσωματώσει τα πολιτικά – τίποτα του μορφώματος της Νέας Αριστεράς, που παίζει το παιχνίδι του Μητσοτάκη και τα νέα αποκόμματα του ΣΥΡΙΖΑ που διαπραγματεύονται στο παρασκήνιο με χορηγούς και πολιτικούς χώρους.

Λοιπόν, για να ξέρετε και να καταλαβαίνετε. Η σύμπραξη της ντροπής που ετοιμάζεται είναι και η μεγάλη επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εφόσον η διαπλοκή στηρίζει το εγχείρημα να τοποθετηθεί στην ηγεσία του πολιτικού εκτρώματος ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι κακό για τον προοδευτικό χώρο ετοιμάζεται. Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι εκείνος του παλιού καιρού. Έχει συνθηκολογήσει και έχει τις δικές του εξαρτήσεις, ενώ υπάρχουν και σκοτεινές ιστορίες που μπορεί να φωτιστούν ανά πάσα στιγμή.

Ο δε Μητσοτάκης τρίβει τα χέρια του. Αν ξεκινήσουν, μάλλον μεσοπρόθεσμα, οι διαδικασίες συγκρότησης του πολιτικού εκτρώματος, αφενός σκέφτεται ότι θα ξεμπερδέψει με τον Κασσελάκη, τον οποίο και φοβάται, όπως απέδειξε η πρόσφατη ιστορία με τα Πόθεν Έσχες, αφετέρου θα κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο για να ανασυγκροτηθεί. Τσίπρα και ξερό ψωμί λένε, για να ξέρετε στο Μαξίμου, διότι γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας δεν κέρδισε ποτέ τον Μητσοτάκη.

Είδατε με τι καλά λόγια μίλησε τις προάλλες για τον Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας; Ποιος το περίμενε;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ