Νέες επιθέσεις του Ερντογάν κατά της Δύσης και του Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε κριτική για τις επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη χρήση βίας ως δυσανάλογη και κατηγόρησε τις δύο χώρες για την προσπάθειά τους να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε “θάλασσα από αίμα”.

Στην Κωνσταντινούπολη, μετά τις προσευχές της Παρασκευής, ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε αναφορές που λένε ότι οι Χούθι πραγματοποίησαν “επιτυχή άμυνα” εναντίον των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια επιτέθηκαν σε στόχους στην Υεμένη, αντιδρώντας στις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επιπλέον, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία παρέχει τεκμήρια για την υπόθεση της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για διάπραξη γενοκτονίας εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στο Ανώτατο Δικαστήριο του ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει τεκμήρια, κυρίως οπτικά, για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και εξέφρασε πεποίθηση ότι το Ισραήλ θα καταδικαστεί στο Διεθνές Δικαστήριο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας