Νέα δημοσκόπηση: Ποιοι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχουν προβάδισμα για να μπουν στη Ευρωβουλή

Περίπου δέκα μέρες απομένουν για την προσφυγή στις κάλπες των ευρωεκλογών και τα εκλογικά επιτελεία του κομμάτων αλλά και οι ίδιοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές βρίσκονται σε έντονη κινητικότητα

Δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της τηλεόρασης του Star καταγράφει ποιους υποψηφίους επιλέγουν να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όσον αφορά το κυβερνών κόμμα, προβάδισμα έχουν η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Γιώργος Αυτιάς, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με διαφορά ο Κώστας Αρβανίτης, ενώ στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις ο Νίκος Παπανδρέου και ο Γιάννης Μανιάτης.

Ειδικότερα, πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Ν.Δ. έρχεται η Ελίζα Βόζεμπεργκ με 32,1% και ακολουθούν ο Γιώργος Αυτιάς με 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 20,2%, ο Φρέντης Μπελέρης με 16,3% και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με 13,2%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το προβάδισμα ανήκει στον Κώστα Αρβανίτη που συγκεντρώνει ποσοστό 33,7% και έπονται οι Νίκος Παππάς με 24,1%, Νικόλας Φαραντούρης με 23,2%, Έλενα Κουντουρά με 22,7% και Σοφία Μπεκατώρου 18,3%.

Στο ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Νίκος Παπανδρέου με 26,5% και ακολουθούν ο Γιάννης Μανιάτης με 24,7%, ο Σάκης Αρναούτογλου με 17,1%, ο Φίλιππος Σαχινίδης με 14,3% και ο Λευτέρης Καρχιμάκης με 11,5%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά και βρίσκεται στο 29,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 14,4%. Αρκετά πιο πίσω το ΠΑΣΟΚ με 11,7%.

Σχεδόν μαζί είναι η Ελληνική Λύση (7,5%) και το ΚΚΕ (7,3%), ενώ στο όριο του 3% είναι η Νίκη (3,2%), η Πλεύση Ελευθερίας (3,1%) και η Νέα Αριστερά (2,6%).

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...