Νέα δημοσκόπηση: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη (vid)

Nίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι οι τρεις δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Από τις αυθόρμητες απαντήσεις στο ερώτημα για τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με ποσοστό 30% ενώ ο υπουργός Παιδείας συγκεντρώνει ποσοστό 15%. Ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7%. Nα σημειωθεί ωστόσο ότι το 34% των ερωτηθέντων απαντά «Κανένας» ενώ το 18% δεν τοποθετείται.

Η κατάταξη αυτή δεν αλλάζει ούτε στις απαντήσεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι θεωρούν τον κ. Δένδια ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό με ποσοστό 49% και αμέσως μετά τον Κυριάκο Πιερρακάκη με 36%.
Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου οι εκλογείς είναι διχασμένοι. Το 48% δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ενώ το 47% αναφέρει ότι θα διαμαρτυρηθεί στην κάλπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας έχει αυξηθεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουαρίο (40%).

Τέλος, σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 65%. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 5 μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Φεβρουαρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 56% (+2% από την προηγούμενη μέτρηση) και το ΠΑΣΟΚ στο 80% (-5% από τον Φεβρουάριο).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου