Νέα Δημοκρατία: Αυτή είναι η νέα γραμματέας του κόμματος

Αυτή είναι η νέα γραμματέας του κόμματος. Από το απόγευμα της Δευτέρας η ΝΔ θα αποκτήσει νέα γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, καθώς, εκτός τεράστιου απροόπτου, η Μαρία Συρεγγέλα, πρώην υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Δυτικής Αττικής, θα αντικαταστήσει τον Παύλο Μαρινάκη στην κορυφαία κομματική θέση.

Από τις εκλογές του Ιουνίου και μέχρι σήμερα, ο Π. Μαρινάκης αναγκάστηκε να κουβαλάει «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», καθώς εκτός από γραμματέας της ΝΔ ήταν και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, μετά το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να επιταχυνθεί η διαδικασία επιλογής νέου γραμματέα του κόμματος, ώστε και ο Π. Μαρινάκης να αφοσιωθεί στο ρόλο του port parole της κυβέρνησης, αλλά και η ΝΔ να αποκτήσει νέο γραμματέα.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει γυναίκα στη θέση αυτή βάρυνε σημαντικά για την επιλογή της Μ. Συρεγγέλα, η οποία, πάντως, έχει διατελέσει και σε θέσεις ευθύνης και είναι και βουλευτής του κόμματος, οπότε «καλύπτει» τα οργανωτικά προαπαιτούμενα που χρειάζεται ο γραμματέας του κόμματος. Η απόφαση αναμέτεται να «σφραγιστεί» στις 6:30 το απόγευμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Η ίδια η Μ. Συρεγγέλα έγραψε στο facebook ότι «είμαι μέλος αυτής της παράταξης από τα φοιτητικά μου χρόνια. Πίστεψα στο όραμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για καλύτερα πανεπιστήμια, υπηρέτησα την ΟΝΝΕΔ ως μια πρωτοπόρα νεολαία και ως στέλεχος της ΝΔ έδωσα μάχες για περισσότερη ορατότητα των γυναικείων θεμάτων, στηρίζοντας το θεσμό της οικογένειας. Έπειτα από την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι η επόμενη Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κατέθεσα την υποψηφιότητά μου στον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής κ. Ιωάννη Τραγάκη.

Μια πρόταση που αποτελεί τεράστια προσωπική τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη, ιδιαίτερα μετά την τόσο επιτυχημένη θητεία του σημερινού Γραμματέα Παύλου Μαρινάκη. Η “ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη” που ίδρυσε ο Κων.Καραμανλής συνεχίζει, πέντε δεκαετίες μετά, να οδηγεί τη χώρα, όχι μόνο με σταθερά βήματα στο μέλλον, αλλά μέσα από ριζοσπαστικές τομές στο κράτος, που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη. Κι αυτή η πορεία έχουμε καθήκον να συνεχιστεί».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ