Μυτιληναίος: Πριν το τέλος του χρόνου η αίτηση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

«Αν όλα πάνε καλά, θα υποβάλουμε την αίτηση πριν το τέλος του χρόνου και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του ’25», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METLEN Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, αναφερόμενος στην εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Μιλώντας στο Bloomberg TV, στην εκπομπή The Pulse με τη δημοσιογράφο Francine Lacqua, ο κ. Μυτιληναίος -σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία- σημείωσε για τις τιμές ενέργειας ότι παραμένουν υψηλές για περισσότερα από τρία χρόνια, σε όλη την Ευρώπη, και ο λόγος είναι οι τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2021. Επεσήμανε πως πρόκειται για ένα αρκετά σύνθετο πρόβλημα, καθώς ταυτόχρονα έχουμε πολλή ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες επενδύσεις σε δίκτυα, πιέζοντας τον ανταγωνισμό σε σχέση με ΗΠΑ και Κίνα.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη Έκθεση Ντράγκι για την ενέργεια, απάντησε ότι «αυτό που προτείνεται είναι σπουδαίο για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά από την άλλη πλευρά, η ΕΕ δεν είναι ακόμη έτοιμη να εφαρμόσει τέτοιου είδους μέτρα, διότι δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε πολιτική ένωση. Συνεπώς, προτάσεις όπως αυτές του Ντράγκι είναι ανεφάρμοστες ή θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να υλοποιηθούν». Πρόσθεσε, δε, ότι θεωρεί συνολικά το σχέδιο Ντράγκι «υπερβολικά φιλόδοξο» και πως δεν είναι πολύ αισιόδοξος για την υλοποίησή του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι η METLEN ήδη έχει διπλασιάσει τα μεγέθη της τα τελευταία χρόνια, βασιζόμενη κυρίως σε οργανική ανάπτυξη (σε σύνολο 20 ετών) και ο στόχος είναι να συνεχίσει να το κάνει και το επόμενο διάστημα, τόσο με τον ίδιο τρόπο όσο και μέσω εξαγορών. Η εταιρεία αποπνέει υγεία και εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης συνολικά στην Ευρώπη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...