Φολέγανδρος: Νέα στοιχεία πίσω από το έγκλημα και σκληρή μάχη ανάμεσα στους δικηγόρους – «Η Γαρυφαλλιά έφυγε για διακοπές με φίλες της»

Λίγες ώρες μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο 30χρονος καθ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης, η μάχη των δικηγόρων συνεχίζεται, με τους γονείς τόσο της αδικοχαμένης κοπέλας όσο και του 30χρονου, να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Οι διακοπές του ζευγαριού πήραν εφιαλτική τροπή και πλέον μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστά όλα όσα προηγήθηκαν πριν τη δολοφονία. Οι μαρτυρίες φίλων και συγγενών τους, συνεχίζουν να δίνουν τροφή για συζητήσεις.

«Ήταν ένας άγγελος» είναι τα λόγια οικογενειακής φίλης της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της ενώ βρίσκονταν σε διακοπές στη Φολέγανδρο. Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» λιτά και λακωνικά περιγράφει το κορίτσι που όπως λέει «μεγάλωσε μαζί με τα δικά μου παιδιά.» Ζούσε μόνο για το διάβασμα, τονίζει και προσθέτει πως: «ήταν τόσο ήσυχο παιδί, τόσο ήσυχο πλάσμα. Πήρε το πτυχίο της φαρμακοποιού και πήγε διακοπές.»

Όταν πληροφορήθηκε την είδηση, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, μάλιστα πριν ακούσει το τραγικό μαντάτο όπως λέει, είχε ένα κακό προαίσθημα, σε καμία περίπτωση όμως δεν φανταζόταν πως η τυχαία συνάντηση με συγχωριανό θα της επιφύλασσε τέτοια δυσάρεστη έκπληξη. Την ίδια ώρα, πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον της άτυχης 26χρονης, ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς αναφέρουν πως η νεαρή, αναχώρησε για τις καλοκαιρινές της διακοπές μαζί με φίλες και τους συντρόφους τους με προορισμό το νησί της Σίφνου. Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, μαζί με τον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της, αποβιβάστηκαν στη Φολέγανδρο.

Κούγιας για το έγκλημα

«Ο κατηγορούμενος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο», τόνισε σε πρωινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας. «Έχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη, δεν μιλάμε για ακαταλόγιστο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο συνήγορος του 30χρονου πατά πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο για να μην εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, αλλά σε ψυχιατρείο»

Έκανε λόγο για «ακραία εριστική συμπεριφορά του δράστη από την πρώτη στιγμή», ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε «με ποιους επικοινώνησε στο διάστημα που ήταν εξαφανισμένος». Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι «η αδερφή του δράστη τηλεφώνησε στην μητέρα της κοπέλας για να συλλυπηθεί και ζήτησε συγγνώμη».

Παράλληλα, ανέφερε πως «δεν μπορείς να λες ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο και να προκαλείς με αυτό τον τρόπο την οικογένεια της κοπέλας». Σημαντικό, επίσης, χαρακτήρισε ο κ. Κούγιας και τα ευρήματα που ιατροδικαστή, σύμφωνα με τα οποία όπως είπε «υπάρχουν μώλωπες που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο το κορίτσι».

Η γραμμή του κατηγορούμενου


«Έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης» ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, είπε ο δικηγόρος του 30χρονου Γιάννης Βλάχος. «Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια», τόνισε ο κ. Βλάχος και πρόσθεσε ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε την συμπεριφορά του 30χρονου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο». Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι «αμέριστη η συμπόνιια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης» .

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο 30χρονος «δεν έχει συνείδηση της πράξης του. Την πρωτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, την δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία».

Και πρόσθεσε: «Όταν τον ρώτησα τι έκανε 24 ώρες που κρυβόταν μετά το τραγικό συμβάν μου απάντησε: προσπαθούσα να πιάσω το νήμα των γεγονότων και πως έφτασα σε αυτό το τραγικό πράγμα. Δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εξήγηση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...