Υπόθεση Φουρθιώτη: Καταιγιστικές εξελίξεις με το συμβόλαιο κατά Βαξεβάνη

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος κατηγορείται ότι είχε δώσει εντολή για εκτέλεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη με συμβόλαιο θανάτου, και ενώ βρίσκεται κλεισμένος στις φυλακές Ναυπλίου, καθώς συνελήφθη εκ νέου γιατί παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα με τα οποία είχε αφεθεί ελεύθερος.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr σε βάρος του παρουσιαστή έχει απαγγελθεί κατηγορία για το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση εγκλήματος, ενώ αναμένεται να κάτσει στο σκαμνί τον Ιούνιο του 2022.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε κάνει γνωστό ότι ο Φουρθιώτης έψαχνε άτομο στον χώρο του υποκόσμου προκειμένου να στήσει την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του και έτσι να κερδίσει ξανά την αστυνομική προστασία που του είχε αφαιρεθεί. Μάλιστα σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Βαξεβάνης, ο Φουρθιώτης αναζητούσε άτομο που θα έβγαζε από τη μέση εκείνον και άλλον ένα δημοσιογράφο.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε με κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλα πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν. Μεταξύ αυτών και ο πρώην σύντροφος της δημοσιογράφου Νανάς Παλαιτσάκη αλλά και το πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», τον οποίο είχε επικαλεστεί ως πηγή του ο μάρτυρας-κλειδί σε συνάντηση με τον Κ. Βαξεβάνη και τον συνεργάτη του και υπογράφοντα το άρθρο Βαγγέλη Τριάντη στα γραφεία του Documento. Οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ο Μ. Φουρθιώτης αναζητούσε άτομο προκειμένου να πυροβολήσει το σπίτι του και, όπως επισημαίνουν, «εάν αυτό πήγαινε καλά, τότε ο Φουρθιώτης θα έδινε ακόμη δύο δουλειές».

Όπως ανέφερε μάρτυρας, ο «Ταρίφας», εκτός από την επίθεση που ζήτησε ο παρουσιαστής να πραγματοποιηθεί έξω από το σπίτι του, «ο Φουρθιώτης του πρότεινε να βγάλει από τη μέση τον Βαξεβάνη και έναν ακόμη δημοσιογράφο με αλβανικό όνομα».

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...