Το πρόσωπο-κλειδί που έδωσε τον Τράγκα για τα 100 εκατ. της περιουσίας του

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση του συνόλου της τεράστιας περιουσίας του εκδότη- δημοσιογράφου, Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2021.

Η έρευνα ξεκίνησε 3 μήνες πριν τον θάνατο του δημοσιογράφου. Πώς αποφασίστηκε να γίνει; Υπήρξε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που περιέγραψε τα πολυτελή ακίνητα, καθώς και ονόματα εταιρειών που διατηρούσε σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους ο Γιώργος Τράγκας.


Με βάση αυτή την καταγγελία ανατέθηκε, ήδη από τότε, στη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος να ερευνήσει ενδελεχώς την οικονομική του κατάσταση. Η ίδια καταγγελία είχε φτάσει και στις άλλες αρμόδιες Αρχές, όπως αυτή για το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος, που έκτοτε ξεκίνησαν να ελέγχουν τον δημοσιογράφο. Την ίδια περίοδο, ωστόσο, στην Τράπεζα της Ελλάδος έφτασε και μια αίτηση από τράπεζα, η οποία εντόπισε μια «ύποπτη» συναλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκα και μελετάται το πλέον των 60 σελίδων πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) με το οποίο δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Τα 17 ακίνητα και οι καταθέσεις


Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Οι ράβδοι χρυσού


Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, κ.λπ.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού. Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νομοθεσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...