Τι είδε η Τζωρτζίνα την ημέρα που πέθανε η Ίριδα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στον Ευαγγελάτο

Η Τζωρτζίνα είχε περιγράψει στον Μάνο Δασκαλάκη όσα είχε δει το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, όταν η -μόλις 6 μηνών- αδερφή της, Ίριδα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, υποστήριξε πως όταν πήγε στο σπίτι την ημέρα που πέθανε η Ίριδα, πήρε σε άλλο μέρος του σπιτιού την Τζωρτζίνα για να της μιλήσει και να τη ρωτήσει τι είχε δει.

Η Τζωρτζίνα περιέγραψε στον πατέρα της πως όταν ξύπνησε, πήγε στην κουζίνα και είδε τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, και τη θεία της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, να κουνούν το βρέφος, να προσπαθούν δηλαδή να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα, προσπαθώντας να την επαναφέρουν στη ζωή, σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει.

Όταν η Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο


Ένα άλλο περιστατικό που ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης αφορά τις πρώτες ημέρες εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Εκείνο που του έκανε εντύπωση ήταν ότι ενώ είχε άριστες σχέσεις με την κόρη του, εκείνη την ημέρα που πήγε να την δει στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα γύρισε επιδεικτικά το κεφάλι και απέστρεφε το βλέμμα της, σαν να μην ήθελε να τον κοιτάξει.

Το περιστατικό αυτό τον έβαλε σε υποψίες, με τον ίδιο να υποθέτει πως ίσως κάποιος άλλος είχε δασκαλέψει την 9χρονη να συμπεριφερθεί έτσι…

«Τα τρία παιδιά εργαλειοποιήθηκαν μέχρι και τον θάνατό τους»
Η κλινική ψυχολόγος Μυρσίνη Κωστοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τη στάση των γονιών των τριών παιδιών από την Πάτρα καιτι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν.
«Τα τρία παιδία εργαλειοποιήθηκαν όσο ζούσαν, εργαλειοποιήθηκαν από τον δράστη την ώρα που πέθαιναν, με αλλεπάλληλες προσπάθειες όποιος έκανε το έγκλημα, να εκτελέσει την απόλυτη διάλυσή τους. Αυτή η ιστορία δεν παύει στιγμή να μας λέει πως στόχος ήταν αυτά τα παιδιά όχι να ζήσουν, αλλά να μην υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.

Τόνισε πως επρόκειτο για μια υπερπροσπάθεια να αφανιστούν τρία αβοήθητα και ανυπεράσπιστα παιδιά, ενώ την ίδια ώρα κυριαρχεί η πλήρης εγωπάθεια των γονιών καθημερινά στον τηλεοπτικό φακό.

«Όλοι χρησιμοποιούν τη λέξη “εγώ”, τη λέξη “θέλω”, τη λέξη “απαιτώ”. Πού είναι τα τρία παιδιά σε όλο αυτό;», αναρωτήθηκε η κα Κωστοπούλου.

Επισήμανε στη συνέχεια πως με την υπερέκθεση της υπόθεσης υπάρχει ο κίνδυνος «να φυσικοποιηθεί αυτή η τραγωδία» και τόνισε ολοκληρώνοντας πως εμείς ως κοινωνία δεν πρέπει να συμμετάσχουμε στην εργαλειοποίηση των «αθώων αυτών ψυχών».

ΠΗΓΗnewsit.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ