Ποιος ήταν ο πατέρας του Βασίλη Τσιάρτα: Παρών στην πρώτη συνάντηση με Ανδρέα Παπανδρέου στο Καστρί – Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης της οικογένειας για τις επιλογές του πρώην ποδοσφαιριστή (pics)

Μια ανακοίνωση που υπογράφεται από τη μητέρα του, Σοφία και την αδελφή του, Ελευθερία, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις επιλογές του Βασίλη Τσιάρτα και την απόφασή του να πολιτευτεί με την «Εθνική Δημιουργία».

Οι πιο στενοί εν ζωή άνθρωποί του ουσιαστικά αποκήρυξαν τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας, Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του». 

Ποιος, όμως, ήταν ο πατέρας του Βασίλη Τσιάρτα, η παρακαταθήκη του οποίου οδήγησε τη χήρα και την κόρη του σε μια τέτοια απόφαση. 

Γεννημένος στο Παλαιοχώρι Ημαθίας, ένα χωριό 5 χλμ έξω από την Αλεξάνδρεια, ασχολήθηκε από νεαρή με τη δημοσιογραφία και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της παράταξης στην Κεντρική Μακεδονία κι ενδεικτικό είναι ότι όταν αφίχθη ο Ανδρέας Παπανδρέου από τις ΗΠΑ, ήταν κι αυτός παρών στην πρώτη συνάντηση μελών στο Καστρί.

Παρότι ασχολείτο πολύ ενεργά με το ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε επεδίωξε να διεκδικήσει βουλευτικό χρίσμα, καθώς προτιμούσε να ασχολείται από πίσω. Όπως όμως λέει στο sdna.gr ο δημοσιογράφος και άλλοτε συνεργάτης του Αργύρης Παναγιωτόπουλος (ιδιοκτήτης της σελίδας anepikairos.gr) «όλοι οι ντόπιοι που προσπαθούσαν να εμπλακούν με την πολιτική, θα έπαιρναν πρώτα τις συμβουλές του. Και όλοι οι δήμαρχοι που εκλέγονταν, του χρωστούσαν χάρη. Τέτοια ήταν η επιρροή του στην τοπική κοινωνία κι όχι τυχαία, αφού ήταν μια πολύ ισχυρή και σεβάσμια προσωπικότητα, πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του».

Ο Αναστάσιος Τσιάρτας υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Τα νέα του Ρουμλουκιού» από το 1981 ως το 2011 και από τα χέρια του πέρασαν δημοσιογράφοι και δημοσιογράφοι της εποχής. 

Υπήρξε, δε, πρόεδρος του ΑΜΣ Αλεξάνδρεια, ομάδα που έφτασε μέχρι τη Γ Εθνική και ως μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της έχει μια ισοπαλία με την ΑΕΚ (!) στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τον γ’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος (1989). 

Έφυγε από τη ζωή περίπου τέτοιες μέρες (11/02) πριν από 11 χρόνια, σε ηλικία μόλις 72 ετών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....