Οργισμένη η οικογένεια Βαλυράκη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης: «Τεράστια προσβολή, η υπόθεση δεν κλείνει»

Την έντονη αντίδραση της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελίας Χαλκίδας οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με το σκάφος του ανοιχτά της Ερέτριας, να βάλει στο αρχείο την υπόθεση, με το αιτιολογικό ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις δολοφονίας».

Αναλυτικά η δήλωση της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό !

Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθιά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του Αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή. Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο Εισαγγελέας Εφετών στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία», σημειώνει η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη.


Τι αναφέρει η εισαγγελία Χαλκίδας

η εισαγγελία Χαλκίδας αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν 12 διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους ο θάνατος του 78χρονου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο της Εισαγγελίας Χαλκίδας, οι δύο μάρτυρες περιγράφουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την υποτιθέμενη συμπλοκή. Ο ένας, μάλιστα, δεν φαίνεται να προσκομίζει στοιχεία ότι ήταν «παρών» στην Ερέτρια.

Επίσης υπάρχουν στοιχεία ότι οι δύο αλιείς που υποτίθεται ότι επέφεραν φονικά χτυπήματα στον Σήφη Βαλυράκη, εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι τους. Παρουσιάζουν άλλοθι, αλλά και φωτογραφίες από drone, όπου φαίνεται το πού βρισκόταν το σκάφος τους.

Υπενθυμίζεται, πως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί εδώ και επτά μήνες, μετά τον θάνατο του 78χρονου πολιτικού στις 24 Ιανουαρίου, ήταν περίπου από τα μέσα Αυγούστου στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος είχε μετατεθεί και θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη Χαλκίδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Espresso”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αυτόπτης μάρτυρας Ε.Α. έχει καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κατονομάζοντας τους δύο ψαράδες που είχαν λογομαχία με τον Σήφη Βαλυράκη και που στη συνέχεια ο ένας από αυτούς φέρεται ότι τον χτύπησε με ένα κοντάρι.

Όμως, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός τούς κάλεσε ως ύποπτους για ανωμοτί κατάθεση μόλις στις 2 Αυγούστου, με καθυστέρηση τριών μηνών και ενώ η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είχε υποβάλει αναφορά στον Άρειο Πάγο, καταγγέλλοντας τις καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης και ζητώντας να γίνει περαιτέρω έρευνα στην Αθήνα και όχι στη Χαλκίδα.

Μάλιστα, τον Αύγουστο η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ θεωρούσε μονόδρομο την άσκηση διώξεων σε βάρος των ψαράδων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...