Μπαίνει στη 40άδα των καλύτερα αμειβόμενων παικτών ο Τσιτσιπάς, δεύτερος μέσα στο 2021

Στην λίστα με τους 40 καλύτερα αμειβόμενους τενίστες όλων των εποχών θα μπει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, άσχετα με το αν θα πάρει ή, όχι το τρόπαιο στο Roland Garros.

Ό,τι κι αν συμβεί στο μεγάλο αγώνα της Κυριακής (13/06, 16:00) με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Έλληνας πρωταθλητής θα παραμείνει δεύτερος στη λίστα με τα χρηματικά έπαθλα στην τρέχουσα χρονιά.

Αν κι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η θέση του 22χρονου τενίστα στην κατάταξη της ATP (από την ερχόμενη Δευτέρα μπορεί να είναι στο νο4 ή, ακόμη και στο νο3), αυτό που έχει «κλειδώσει» είναι η λίστα με τα χρήματα που θα λάβει μετά τον τελικό.

Όταν ξεκίνησε το Γαλλικό Όπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν στην κορυφή έχοντας κερδίσει εφέτος 2.011.648 ευρώ από τις συμμετοχές του στο tour κι ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο αυριανό ματς με τον Τσιτσιπά, θα παραμείνει στο «ρετιρέ».

Εάν πάρει το Roland Garros θα φτάσει τα 19 majir τρόπαια στην καριέρα και θα είναι το δεύτερο στο Παρίσι, ενώ τα συνολικά του έσοδα μέχρι τώρα στη σεζόν θα φτάσουν τα 3.411.648 ευρώ. Σε περίπτωση ήττας τότε θα έχει λάβει 2.761.648 ευρώ.

Ποσά που φαντάζουν… μικρά, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στην έως τώρα τεράστια καριέρα του έχει κερδίσει μόνο από τα έπαθλα περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στον τελικό, θα προσπεράσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και θ΄ αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Πριν το Roland Garros ο νεαρός πρωταθλητής είχε συγκεντρώσει 1.324.842 ευρώ από τις εμφανίσεις του στο tour και μετά τον αυριανό αγώνα θα φτάσει είτε τα 2.724.842 ευρώ, εάν νικήσει ή, στα 2.074.842 ευρώ σε περίπτωση ήττας.

Ως εκ τούτου θ΄ αφήσει πίσω του τον Ρώσο, ο οποίος με τα χρήματα που πήρε και από τη συμμετοχή του στο τουρνουά του Παρισιού (έφτασε έως την 8άδα) έφτασε τα 1.759.843 ευρώ.

Επίσης, ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα, με τα χρήματα που θα λάβει από τους διοργανωτές θα βρεθεί μέσα στην κορυφαία 40άδα όλων των εποχών στα χρηματικά έπαθλα.

Μέχρι τώρα στην καριέρα του έχει κερδίσει από το άθλημα που υπηρετεί περίπου 12.2 εκατ. ευρώ (43ος στη λίστα) κι από το αύριο θα μπει μέσα στην 40άδα.

Συγκεκριμένα, εάν ηττηθεί θα φτάσει τα 12.9 εκατ. ευρώ και θα βρεθεί στην 38η θέση, ενώ σε περίπτωση που πάρει το τρόπαιο θα φτάσει στα 13.6 εκατ. ευρώ (37ος).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...