Καταγγελία – φωτιά για τον Τράγκα: Ακόμη και από αυτόν προσπάθησε να πάρει χρήματα;

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που συνεχώς αποκαλύπτονται, η δράση του Γιώργου Τράγκα στο δημοσιογραφικό παρασκήνιο στο οποίο κινήθηκε, είχε μεγάλη κλίμακα και πολλούς στόχους.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του harddog:

Αναζητώντας στο διαδίκτυο στοιχεία, πέφτουμε, μεταξύ άλλων, σε καταγγελία που είχε κάνει επωνύμως εκκλησιαστικός συντάκτης, σύμφωνα με την οποία ο Τράγκας τον πίεσε το 1998 να ζητήσει από τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο –που ήταν τότε Μητροπολίτης Θηβών–, χρήματα για να τον υποστηρίξει στη διαδικασία ανάδειξης νέου Αρχιεπισκόπου, το τέλος της οποίας βρήκε νικητή τον μακαριστό Χριστόδουλο. Πάντα σύμφωνα με τα παλιά δημοσιεύματα, άλλος μητροπολίτης, ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, σε κατάθεσή του στο πλαίσιο των ερευνών για τους εκβιασμούς, το 2003, υποστήριξε ότι έπεσε και εκείνος θύμα εκβιασμού και κατονόμασε ως δράστες έναν εκδότη και δύο δημοσιογράφους του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ. «Εκτιμάται ότι ο κ. Χρυσόστομος ήταν ιδιαίτερα γλαφυρός και περιγραφικός στην κατάθεσή του και έδωσε πολλά στοιχεία» αναφέρει δημοσίευμα.


Για… ηθική βλάβη

Ο εκκλησιαστικός συντάκτης (που είχε υπάρξει στενός συνεργάτης του Τράγκα και σε άλλα δημοσιογραφικά Μέσα) σε τηλεοπτική του εμφάνιση είχε υποστηρίξει ότι όταν ο Τράγκας ήταν ιδιοκτήτης και εκδότης της Βραδυνής τον χρησιμοποίησε για να στείλει μήνυμα στον Μητροπολίτη Θηβών, τον Ιερώνυμο, ζητώντας του χρηματικό ποσό για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από την εφημερίδα. Αντιδρώντας ο εκδότης υπέβαλε αγωγή με την οποία ζητούσε από τον πρώην συντάκτη του τρία εκατομμύρια ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Περίπου δεκαπέντε χρόνια μετά, ο ίδιος συντάκτης σε ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο του για τον Τράγκα, στην προσωπική του ιστοσελίδα, τον είχε εγκωμιάσει με έναν μακροσκελές κείμενο, αποκαλώντας τον εαυτό του «μαθητή» του Τράγκα και μιλώντας για ένταση μεταξύ τους εκείνη την εποχή (της καταγγελίας του) η οποία με τον καιρό προφανώς εκτονώθηκε.

«Εξόντωση»

Ο Γιώργος Τράγκας το 2003, όντας εκδότης της εφημερίδας Χώρα, είχε δηλώσει: «Θα συνεχίσω να ενημερώνω την ελληνική αλλά και την ξένη κοινή γνώμη για την επίθεση που δέχεται ο αντιπολιτευόμενος Τύπος στην Ελλάδα και κυρίως θα συνεχίσω να ενημερώνω για την προσπάθεια της οικονομικής, ηθικής και φυσικής εξόντωσής μου. Οι θέσεις μου είναι γνωστές και ως δημοσιογράφος και μέσα από την εφημερίδα μου. Ενοχλώ γιατί λέω πράγματα που τελικά επιβεβαιώνονται».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ