«Θα δούμε εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες για το κίνητρο του συζυγοκτόνου»

Για αποκαλύψεις που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες σχετικά με το κίνητρο της γυναικοκτονίας της Καρολάιν, έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Χαρμάνης.

Ο δικηγόρος προανήγγειλε την επιθυμία των εντολέων του να ασχοληθούν με την ποινική δικογραφία και τα σκοτεινά της σημεία καθώς η οικογένεια της Καρολάιν επιθυμεί ο Αναγνωστόπουλος να τιμωρηθεί παραδειγματικά. «Θέλουν να μείνει στη φυλακή όσο περισσότερο γίνεται» σημείωσε. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο newsbeast.gr, προανήγγειλε πως «θα δούμε εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες για το κίνητρο του δολοφόνου».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η παράδοση του μικρού παιδιού στην μητέρα της Καρολάιν μετά την εισαγγελική απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια. Όπως σημείωσε ο Θ. Χαρμάνης «η μικρή Λυδία έχει ήδη παραδοθεί με ομαλό τρόπο στην οικογένεια της Καρολάιν. Για τους γονείς της Καρολάιν η μικρή Λυδία θα είναι μια όαση χαράς μέσα στην έρημο της λύπης τους. Οι γονείς της Καρολάιν και ειδικά η μαμά της, η Σουζάνα, θα ασχολείται με το παιδί και έτσι το μυαλό της δεν θα γυρνάει συνέχεια στα ίδια και στα ίδια τραγικά γεγονότα».

Δήλωσε επίσης τη βεβαιότητα ότι η μόνιμη επιμέλεια της μικρής Λυδίας θα παραμείνει στους παππούδες της, με τη σχετική απόφαση πιθανότατα να παρθεί τον Σεπτέμβρη. Όπως δήλωσε «οι συντριπτικές πιθανότητες είναι η επιμέλεια να παραμείνει στην οικογένεια της Καρολάιν. Αυτό που περιμένουμε είναι δηλαδή είναι να επικυρωθεί αυτή η προσωρινή απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων».

«Ο Αναγνωστόπουλος έχασε τον ρόλο του πατέρα»


Σύμφωνα με τον Θ. Χαρμάνη, ο γυναικοκτόνος Αναγνωστόπουλος έχασε το ρόλο του πατέρα, εξέλιξη που σύμφωνα με τον ίδιο θα παραμείνει έτσι για πολύ καιρό.

Εξήγησε ότι «για να αλλάξει ή να αρθεί αυτή η απόφαση θα πάρει χρόνια και θα απαιτηθεί καταρχάς προσφυγή στο δικαστήριο από τον Αναγνωστόπουλο και έπειτα δικαστική απόφαση. Με όλα όσα έχει μπροστά του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, μια τέτοια απόφαση είναι πολύ δύσκολη. Θα υπάρχουν φυσικά προϋποθέσεις αλλαγής αυτής της απόφασης, με βασικότερη το τι θα επιθυμεί η ίδια η Λυδία όταν φτάσει σε ηλικία που θα μπορεί να το κρίνει μόνη της.

Όσον αφορά το μέλλον της Λυδίας και με πιο τρόπο θα μάθει τις φρικιαστικές λεπτομέρειες της γυναικοκτονίας και τα όσα έζησε σε ηλικία 11 μηνών, ο Θ. Χαρμάνης σημείωσε ότι «το περιβάλλον της Αλόννησου θα την προστατέψει απόλυτα σε αυτό το κομμάτι της μη έκθεσης σε αυτή την πληροφορία. Η τοπική κοινωνία θα την προστατέψει για όσο καιρό απαιτηθεί και θα λειτουργήσει σαν προστατευτικό κουκούλι. Από εκεί και έπειτα, οι γονείς της Καρολάιν θα πάρουν την γνώμη όσων ειδικών χρειαστεί για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος και πότε, για να μάθει η μικρή Λυδία την αλήθεια».

Παράλληλα για τις εικασίες και προβλέψεις που γίνονται στα ΜΜΕ για τα χρόνια που θα εκτίσει τελικά ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος στη φυλακή, τόνισε ότι ο ίδιος δεν θέλει να κάνει «μαντεψιές» γιατί «η συμπεριφορά του τις 37 ολόκληρες ημέρες, στις οποίες κρατούσε μυστική τη δολοφονία, με όλα τα ψέματα που είχε αυτή η συμπεριφορά, θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες του για ελαφρυντικά. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Αυτό που επίσης θα φανεί με τρόπο ισχυρό είναι ότι δεν πρόκειται για έγκλημα που τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής.

Υπογράμμισε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι όσον αφορά στο κίνητρο του δολοφόνου που θα δούμε εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες. «Το κίνητρο του δολοφόνου είναι αυτό που πιθανόν θα “δέσει” το ότι έγκλημα ήταν προμελετημένο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...