Η Ελληνίδα υπουργός που κατηγορείται για δύο βιασμούς (vid)

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης στη Γαλλία μπαίνει το μέλος της γαλλικής κυβέρνησης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, μετά από κατάθεση δύο μηνύσεων σε βάρος της για βιασμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (22/6) η εισαγγελία του Παρισιού.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε στις 25 Μαΐου και ακολούθησε, δύο ημέρες αργότερα, έρευνα από την εισαγγελία του Παρισιού για να «διαπιστωθεί αν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού αδικήματος».

Μια δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγή με γνώση του φακέλου που επικαλείται το περιοδικό Marianne και η δεύτερη καταγγελία για βιασμό αναφέρεται ότι διαπράχθηκε «στο πλαίσιο της άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος», το 2016, σε βάρος μιας ενήλικης γυναίκας. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το AFP.

Σύμφωνα με το FranceInfo «εκτελούσε τα καθήκοντά της ως γιατρός στο νοσοκομείο Trousseau και στο νοσοκομείο Tenon, στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Daraï, ο οποίος υπόκειται σε δικαστική έρευνα και κατηγορείται για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς».

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου διορίστηκε στις 20 Μαΐου στην κυβέρνηση της Elisabeth Borne. Στο παρελθόν ήταν ευρωβουλευτής του LREM και εργάστηκε κατά την προηγούμενη θητεία της για την προώθηση της καλύτερης αναγνώρισης της ενδομητρίωσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ