Αποκάλυψη – βόμβα για Φουρθιώτη και τις ένοπλες επιθέσεις στο σπίτι του

Την παραπομπή σε δίκη του υπόδικου παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη σχετικά με τις σκηνοθετημένες από τον ίδιο επιθέσεις με καλάσνικοφ και την έκρηξη στο σπίτι του στο Διόνυσο, εισηγείται όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, στην πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαράλαμπος Μαστοραντωνακης.

Πρόκειται για τις δύο επιθέσεις που είχαν γίνει στο σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο στις 16 και 23 Απριλίου του 2021 τις οποίες είχε καταγγείλει ο ίδιος ο Φουρθιώτης. Η πρώτη στις 16 Απριλίου με καλάσνικοφ και η δεύτερη στις 23 Απριλίου όταν εξερράγη στο σπίτι του αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Επρόκειτο σύμφωνα και με όσα είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, με βάση και την καταγγελία συγκεκριμένου προσώπου, για επιθέσεις που είχαν σκηνοθετηθεί από τον ίδιο το Φουρθιώτη, προκειμένου να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί. Πρόκειται για το «μάρτυρα« κλειδί που έχει καταθέσει επίσημα στις αρχές περί ύπαρξης διπλού σχεδίου από το Φουρθιώτη. Ο μάρτυρας είχε ενημερώσει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη πολύ πριν τις επιθέσεις ότι ο Φουρθιώτης αναζητούσε πρόσωπα από το χώρο του υποκόσμου προκειμένου αρχικά να πραγματοποιήσουν επίθεση στο σπίτι του (όπως και έγινε) και στη συνέχεια να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του «Βαξεβάνη και ενός ακόμη δημοσιογράφου». Ο Βαξεβάνης προχώρησε σε δημόσια καταγγελία και ακολούθησε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η έρευνα των αρχών οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του παρουσιαστή για «το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση εγκλήματος». Η δίκη του επρόκειτο να ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες στο Θ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αλλά δόθηκε αναβολή για το Γενάρη του 2023.

Τα αδικήματα


Πιο αναλυτικά στην πρόταση του ο εισαγγελέας Μαστοραντωνακης εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο να παραπεμφθεί ο Φουρθιώτης σε δίκη για δύο κακουργήματα (ηθική αυτουργίαςκατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία και ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία), καθώς επίσης και για έξι πλημμελήματα (σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος). Επίσης ο εισαγγελέας προτείνει να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησίας.

Εκτός από το Φουρθιώτη ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη και ακόμη τριών προσώπων, τα οποία κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, Τα αδικήματα που τους αφορούν κατά περίσταση είναι: Σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης ο εισαγγελέας στην εισήγησή του προτείνει να μην γίνει κατηγορία για το αδίκημα της έκρηξης με χρήση εκρηκτικών υλών που τους είχε ασκηθεί αρχικά τον Απρίλιο του 2021.

Ποινική δίωξη και για την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ


Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Συγκεκριμένη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, άσκησε τον περασμένο Μάιο ποινική δίωξη στον υπόδικο παρουσιαστή της «trash» τηλεόρασης και συνομιλητή κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....