Αποκάλυψη «βόμβα» από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη – Νέα τροπή στην υπόθεση με τον Νίκο Κουρή

Αποκάλυψη “βόμβα” από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη για τον Νίκο Κουρή. Η κόρη του αδελφού του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, δήλωσε πως η ίδια γνώριζε από την ηλικία των 12 ετών για την ύπαρξη του Νίκου και ότι ο πατέρας της της είχε πει πως είναι ξάδελφός της.

Σημειώνεται ότι με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο “Θεοδωράκης” με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Σε δηλώσεις της, ωστόσο, στον Alpha, η Ασπασία-Άννα Θεοδωράκη, ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

“Μπορεί τα ξαδέλφια να μην ήξεραν για τον Νίκο, δεν ξέρω. Εγώ πάντως ήξερα για την ύπαρξή του από τότε που ήμουν 12 χρονών. Και οφείλω να το πω, γιατί κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα. Υπήρξε μια φωτογραφία ενός μικρού παιδιού στο σπίτι του πατέρα μου και με πίεση μου είπε πως είναι ξάδελφός μου. Λέγεται Νίκος και όταν μεγαλώσω θα τον γνωρίσω. Και τον γνώρισα”, είπε αρχικά η ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη.

Ανέφερε στη συνέχεια πως “τον γνωρίσαμε, το παιδί αυτό πάντα μου έλεγε πως δεν θέλει τίποτα, απλώς θέλει να γνωρίσει τη βιολογική του οικογένεια και τις ρίζες του. Και τον θεωρώ ξάδελφό μου εγώ…”. Καταλήγοντας, η Ασπασία-Άννα Θεοδωράκη σημείωσε ότι “όλο αυτό θα μπορούσε να λυθεί με ένα τεστ DNA πάρα πολύ εύκολα… έχει και μία ομοιότητα… Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τα λόγια του πατέρα μου”.

Νίκος Κουρής: Του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί το επώνυμο “Θεοδωράκης”

Νωρίτερα σήμερα, η Άννα Κανδύλη μετέδιδε ότι με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο “Θεοδωράκης” με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά το αίτημα που είχε καταθέσει σε βάρος του 54χρονου η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου να απαγορευτεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην αίτησή της, ο συγκεκριμένος: «αυτοπροβάλλεται  και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη.

Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος , δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας  και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα  και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης  πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως  να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως  προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει  στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος  επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος.

Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού η αίτηση, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου  και δη του βασικού στοιχείου αυτής , δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου  από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης  του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο.

Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος  από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών  και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…».

Μίκης Θεοδωράκης: Τεστ DNA δηλώνει πως θα κάνει ο 54χρονος

Στη διαδικασία παρέστη και ο Νίκος Κουρής, ο οποίος, χθες, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...