Μυστικές δημοσκοπήσεις: Μεγάλη ανατροπή στο δίδυμο του δεύτερου γύρου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος φαίνεται ότι θα είναι σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα το τελικό δίδυμο στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το fimotro.gr, όλες οι δημοσκοπήσεις που αφορούν τους ψηφοφόρους που θα πάνε να ψηφίσουν αυτά τα δυο πρόσωπα βγάζουν ως τελική επιλογή με τρίτη την Άννα Διαμαντοπούλου και τέταρτο τον Χάρη Δούκα ο οποίος ψηφίζεται κυρίως από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι όμως δεν θα πάνε να ψηφίσουν τελικά.

Με τα σημερινά δεδομένα και πάντα με βάση τα μέλη και τους ψηφοφόρους που θα συμμετέχουν στις κάλπες ο Ανδρουλάκης κινείται στο 35%, ο Γερουλάνος παίρνει 25%,η Διαμαντοπούλου με τον Δούκα κινούνται κοντά στο 20% και ακολουθούν με μεγάλη απόσταση οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Ο Παύλος Γερουλάνος
Ο Παύλος Γερουλάνος

Όσο λιγότεροι πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα ποσοστά των δυο πρώτων, καθώς ο Δούκας και η Διαμαντοπούλου δεν έχουν πολιτική ισχύ στον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ακριβώς που δεν μετράνε οιε ταιρείες στοιχημάτων γι αυτό και δίνουν ως πιθανότερο φαβορί τον Δούκα με τον Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση

Εάν επιβεβαιωθούν οι τηλεφωνικές μετρήσεις και τελικά μπουν στον δεύτερο γύρο ο Ανδρουλάκης με τον Γερουλάνο, τότε είναι πολύ πιθανό ο Παύλος Γερουλάνος να κερδίσει και μάλιστα με άνεση την εκλογική αναμέτρηση. Αυτό όμως είναι κάτι που θα φανεί εκεί την εβδομάδα μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θα διενεργηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου θα δείξουν προς τα που θα κινηθεί η γενική τάση. Όπως επίσης θα δείξουν εάν τελικά υπάρχει μεγάλη διάθεση για συμμετοχή ή όχι…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ