Μυστήριο με τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στην Πύλο – Το Costa Navarino και το όργιο φημών για μία συνάντηση που θα προκαλέσει οργή

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Δώστε βάση.

Μετά την Τήλο, όπου βρέθηκε για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με παρεάκι από τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε οι πληροφορίες της στήλης, αναχώρησε για την Μεσσηνία, όπου συνεχίζει τον παραθερισμό, και συγκεκριμένα στην πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά, την Πύλο.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Οι εξομολογήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Τήλο

Ξέρω τι σας ήρθε αμέσως στο μυαλό. Αυτό που ήρθε και στο δικό μου. Λέτε να πήγε στο Costa Navarino, το υπερπολυτελές και πανάκριβο Resort; Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Κάτι τέτοια, χωρίς να σκέφτονται την κριτική από τον λαϊκό κόσμο που στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, τα έκανε το ζεύγος Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλου. Ο Αλέξης έχει ωριμάσει και γνωρίζει τους κινδύνους. Άντε, το πολύ πολύ να ανέβαινε σε γιοτ εφοπλιστή και να ατένιζε το απέραντο γαλάζιο με πούρο στο χέρι. Αλλά και αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Μάλλον, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαμένει στο Costa Navarino. Αλλά και αυτό δεν είναι βέβαιο. Θα το διασταυρώσω.

Ο Αλέξης Τσίπρας την εποχή που έκανε διακοπές στα κότερα των εφοπλιστών
Ο Αλέξης Τσίπρας την εποχή που έκανε διακοπές στα κότερα των εφοπλιστών

Η παρουσία του στη Μεσσηνία έχει και πολιτικό ενδιαφέρον. Η Μεσσηνία δεν είναι μόνο η ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Είναι και του Αλέξη Χαρίτση, του επικεφαλής στη βιτρίνα του μορφώματος της Νέας Αριστεράς, του πολιτικού μορφώματος που χωρίς ντροπή και κρατώντας τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρότησαν οι αποστάτες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκιώδη αρχηγό την Έφη Αχτσιόγλου. Ο Αλέξης Χαρίτσης εκλέγεται βουλευτής στην πανέμορφη Μεσσηνία.

Οι αποστάτες Χαρίτσης και Αχτσιόγλου που συμμετέχουν στο μόρφωμα με την επωνυμία Νέα Αριστερά
Οι αποστάτες Χαρίτσης και Αχτσιόγλου που συμμετέχουν στο μόρφωμα με την επωνυμία Νέα Αριστερά

Οι φήμες που οργιάζουν αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στη Μεσσηνία με τον Αλέξη Χαρίτση.

Η πληροφορία έχει ιδιαίτερη αξία δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς – Κεντροαριστεράς και των σεναρίων που απεργάζονται ισχυροί τραπεζικοί, οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς του οποίου θα ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό έχει συνθηκολογήσει με τα τμήματα της διαπλοκής που πολέμησαν την κυβέρνησή του με λύσσα.

Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως ο νέος πολιτικός φορέας θα ενσωματώσει και τους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι παραδοσιακά έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ήδη έχουν υπάρξει παρασκηνιακές επαφές ανάμεσα στη Νέα Αριστερά και στο σύστημα Τσίπρα (μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ) για συνεργασία – και με τμήματα του ΠΑΣΟΚ – σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ενώ έχουν ξεκινήσει ξανά οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με την Έφη Αχτσιόγλου για το τι μέλλει γενέσθαι. Και βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν και από τις εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση πάντως του Αλέξη Τσίπρα με τον Αλέξη Χαρίτση αναμένεται να προκαλέσει οργή στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συγχωρεί ούτε τους αποστάτες, ούτε βέβαια τον Αλέξη Τσίπρα που υπονομεύει τον Στέφανο Κασσελάκη για να τον αποσταθεροποιήσει και να επιστρέψει εκείνος στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ