«Μυρίζει μπαρούτι» και ο τελικός του Σούπερ Καπ στο Φάληρο – Φόβος στην UEFA μετά τις διαδοχικές γκάφες της κυβέρνησης

Τα όσα τραγικά έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια ρίχνουν βαριά τη σκιά τους και στη «γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» όπως χαρακτηρίζει η ΟΥΕΦΑ τον τελικό του Σούπερ Καπ, την αναμέτρηση δηλαδή της κατόχου του Τσάμπιονς Λιγκ με την αντίστοιχη του Γιουρόπα.

Ο αγώνας φέτος έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Φάληρο την Τετάρτη 16 Αυγούστου με αντιπάλους την Μάντσεστερ Σίτι που πέρσι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Σεβίλλη κάτοχο του Γιουρόπα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Όπως είναι λογικό αναμένεται να έρθουν χιλιάδες οπαδοί των δύο ομάδων, υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΥΕΦΑ, αλλά και επικεφαλής οικονομικών κολοσσών που έχουν χορηγικές σχέσεις με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Στην ΟΥΕΦΑ ήταν, περίπου, ήσυχοι ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά. Μόνο που μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη και τις μεγαλειώδεις γκάφες της ΕΛ.ΑΣ άρχισαν να… ψάχνονται.

Καθημερινά αποκαλύπτονται νέες λεπτομέρειες για τις γκάφες στις οποίες έπεσαν οι αρμόδιες αρχές. Από τα σύνορα μέχρι τον τόπο του τραγικού συμβάντος.

Η διοργάνωση για την ΟΥΕΦΑ αποτελεί το πρώτο μεγάλο γεγονός της σεζόν, τα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο που τον μεταδίδουν πληρώνουν εξαιρετικά υψηλά ποσά για τα δικαιώματα (ανάλογα με τον πληθυσμό και την επιρροή που έχει σε κάθε χώρα το άθλημα) και έχουν την απαίτηση να προσφέρουν θέαμα υψηλού επιπέδου χωρίς… παρατράγουδα στους πελάτες – συνδρομητές τους.

Άλλωστε η αξιοπιστία της ΟΥΕΦΑ παραμένει πληγωμένη από τα όσα έγιναν πρόπερσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι όταν ο γαλλική αστυνομία που μπόρεσε να αποτρέψει είσοδο οπαδών της Λίβρπουλ στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο με αποτέλεσμα τη χρήση χημικών και το ξύλο αδιακρίτως σε οπαδούς της αγγλικής ομάδα, είτε είχαν, είτε δεν είχαν εισιτήριο! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αρχίσει με καθυστέρηση, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο τελικός.

Το γεγονός ότι θα βρεθούν στην Αθήνα Άγγλοι και Ισπανοί και θα μετακινηθούν τις ίδιες ώρες προς το Φάληρο είναι ένα ακόμα πρόβλημα.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει καταστρώσει σχέδιο δράσης, αλλά μετά τις διαδοχικές γκάφες, με τα όσα αποκαλύπτονται (και τα όσα αποκαλυφθούν στη συνέχεια…) κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη.

Ένα ακόμα πρόβλημα για την ΕΛ.ΑΣ είναι το γεγονός ότι πολλοί τουρίστες από τρίτες χώρες που βρίσκονται στην Αθήνα θα θελήσουν να παρακολυθήσουν τον αγώνα (εισιτήρια υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις θύρες και τιμές) και πάνε ατομικά και όχι οργανωμένα στο γήπεδο.

Στην ΟΥΕΦΑ πάντως σχολίαζαν ότι με άλλο υπουργό Προστασίας του Πολίτη συμφωνήθηκαν και σχεδιάστηκαν τα μέτρα, με άλλο συζήτησαν το τελικό πλάνο δράσης και άλλος θα κληθεί να δώσει το ΟΚ γι την εφαρμογή του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ