Μπλίνκεν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει ως το τέλος του 2022

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κρατήσει όλο το 2022!

Επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους το CNN αναφέρει πως κερδίζει έδαφος η εκτίμηση ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα. 

Και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι στόχοι του Πούτιν έχουν αλλάξει. Μάλιστα θεωρείται απίθανο ο Ρώσος Πρόεδρος να προχωρήσει σε διπλωματικές διαπραγματεύσεις, εκτός και αν ηττηθεί στρατιωτικά.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση που έκανε την Πέμπτη ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ότι οι μάχες στην Ουκρανία είναι πιθανό να είναι «παρατεταμένες» και να συνεχιστούν «για μήνες ή και περισσότερο».

Την ίδια ώρα αρκετά μέλη του Κογκρέσου συγκρίνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία με το πόλεμο στην Κορέα, που κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα