Πρωτάθλημα με ρεκόρ από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κατάκτησε χθες και μαθηματικά το 46ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του, νικώντας με 3-1 τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Μπορεί η κατάληξη να ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού η διαφορά από τους διώκτες παρέμενε πολύ μεγάλη και ήταν θέμα χρόνου η τυπική επικύρωση, ωστόσο ο τίτλος συνοδεύτηκε κι από ένα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος επτά αγωνιστικές πριν από τη λήξη των πλέι οφ, ο φετινός Ολυμπιακός κατέρριψε το ρεκόρ της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, που την περίοδο 2015-16 πανηγύρισε τον τίτλο έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη.

Μάλιστα, τότε η τελική διαφορά από τον δεύτερο (Παναθηναϊκός) ήταν 30 βαθμοί, δημιουργώντας ένα άλλα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να πλησιάσει άλλος σύλλογος.

Αν μπορεί κάποιος, τότε είναι η ομάδα του Μαρτίνς. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται 22 πόντους μακριά από τον δεύτερο Άρη και αν δε χαμηλώσουν στροφές στους επτά τελευταίους αγώνες, δεν είναι απίθανο να το ξεπεράσουν.

Ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1994-95 από την 28η αγωνιστική (σε 34), ενώ ο Ολυμπιακός του Μίτσελ το είχε κάνει την 29η (επίσης σε 34) αγωνιστικές,

Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα μαθηματικά και ο Παναθηναϊκός του ενώ η ομάδα του Μίτσελ (2013-14) είχε πανηγυρίσει πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη, επίσης σε διοργάνωση με 34 αγώνες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ