Πειθαρχική δίωξη σε Μαρινάκη και Βρέντζο από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα

Για τις δηλώσεις τους μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό περί «φασιστικού παρακράτους» και «στημένης διαιτησίας και ομοσπονδίας»

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του μέλους του ΔΣ Γιάννη Βρέντζου, για τα όσα είπαν μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Θυμίζουμε ότι ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» είχε μιλήσει για «στημένο διαιτητή», «καραστημένη διαιτησία» και «μία στημένη ομοσπονδία», ενώ το μέλος του ΔΣ είχε αναφερθεί σε «φασιστικό παρακράτος», με αφορμή το πέναλτι υπέρ του τριφυλλιού στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), οι διώξεις ασκήθηκαν με βάση το άρθρο για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» και για «επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης ή εξύβρισης ή δυσμενών κρίσεων» και οι ποινές που προβλέπονται είναι χρηματικές, από 10.000 έως 50.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος των ακολούθων προσώπων.

-Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός

και

-Γιάννη Βρέντζου, μέλους ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός

διότι ως αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυσφήμησαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....