Με τι ποινή κινδυνεύει ο Σεμέδο του Ολυμπιακού αν κριθεί ένοχος

Από δέκα χρόνια έως και ισόβια κάθειρξη η ποινή που αντιμετωπίζει ο άσος του Ολυμπιακού αν αποδειχθεί ενοχή του. Τι θα καταθέσουν οι δυο πλευρές ενώπιον της Δικαιοσύνης σήμερα.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε χθες στην εισαγγελία της Αθήνας κάτω από άκρα μυστικότητα για να του ασκηθεί δίωξη για το βαρύτατο αυτό κακούργημα, που επισύρει ποινή τουλάχιστον δέκα ετών, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμη και τα ισόβια.

Η προθεσμία που έλαβε ήταν μόλις μιας ημέρας, με την ιατροδικαστική έκθεση για την υπόθεση βιασμού μιας 17χρονης κοπέλας να αναμένεται σήμερα το πρωί. Υπενθυμίζεται, ότι ο 27χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού συνελήφθη μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία η ανήλικη μαζί με τη μητέρα της. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ποδοσφαιριστής μαζί με έναν 40χρονο Νιγηριανό, που εμφανίσθηκε ως μάνατζέρ του, την παρέσυραν στο σπίτι του όπου τη βίασαν.

«Επειδή είχα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πήγα σε ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού και κοιμήθηκα. Λίγο αργότερα εισήλθε σε αυτό ο δεύτερος κατηγορούμενος και εκμεταλλευόμενος την άσχημη κατάστασή μου με εξανάγκασε σε συνουσία. Λίγη ώρα αργότερα και αφού έφυγε μπήκε στο ίδιο δωμάτιο ο Σεμέδο ο οποίος αφού κλείδωσε την πόρτα με ανάγκασε και εκείνος σε συνουσία» φέρεται να έχει καταθέσει η καταγγέλουσα στους αστυνομικούς.

Η υπερασπιστική γραμμή του ποδοσφαιριστή

Σε πλήρη άρνηση της κατηγορίας αναμένεται να προχωρήσει ο 27χρονος κατηγορούμενος ποδοσφαιριστής, αποδεχόμενος μεν τη συνεύρεση, υποστηρίζοντας όμως ότι υπήρχε συναίνεση. «Αρνείται την κατηγορία ο εντολέας μου. Όταν καταγγέλουμε κάτι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποια συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα που αποκλείουν την καταγγελία. Πρόκειται για μία παρέα που ήταν μαζί επί 15 ώρες, είναι αδιανόητο να καταγγέλθηκαν αυτά», ανέφερε ο συνήγορος του Ρουπμπεν Σεμέδο, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος θα υποστηρίξει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η 17χρονη του απέκρυψε την ηλικία της, λέγοντας πως ήταν 19 ετών, αλλά και πως ότι συνέβη, ήταν με τη θέληση της. Η ίδια πηγή αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να χρησιμοποιήσει την κατάθεση μιας 16χρονης κοπέλας και φίλης της 17χρονης, που ήταν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή και η οποία φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι η ίδια προχώρησε σε ερωτική συνεύρεση με τη θέληση της με τον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις πληροφορίες περί συναινετικής συνεύρεσης στην κατάθεση της 16χρονης, η τελευταία φέρεται να έχει καταθέσει πως η 17χρονη της αποκάλυψε το επόμενο πρωί ότι βιάστηκε.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου, όταν τα θύτες και θύμα συναντήθηκαν σε πάρτι στον Ωρωπό. Μετά τη διασκέδαση, ο γνωστός ποδοσφαιριστής πήρε την κοπέλα με το αυτοκίνητό του και τη μετέφερε στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλει η ανήλικη, τη βίασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη περιέγραψε όσα της είχαν συμβεί στη μητέρα της, όταν επέστρεψε στο σπίτι και από κοινού κατήγγειλαν τον ποδοσφαιριστή στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, αλλά και τον δεύτερο κατηγορούμενο.

Προθεσμία θα ζητήσει ο Νιγηριανός

Το ανακριτικό κατώφλι θα περάσει αύριο και ο 40χρονος Νιγηριανός που κατηγορείται επίσης ότι βίασε το ανήλικο κορίτσι. Πηγές του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι μετά την είδηση για καταγγελία σε βάρος του Ρούμπεν Σεμεδο, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα και έδωσε ανωμοτί κατάθεση. Στη συνέχεια αφέθηκε από τους αστυνομικούς και του ζητήθηκε να επιστρέψει το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να γίνει λήψη γενετικού υλικού, όπως και έπραξε, ενώ στο μεταξύ εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης του από την ανακρίτρια και παρέμεινε κρατούμενος στην αστυνομία.

Πλέον ο 40χρονος αναμένεται λίγο μετά τις 11 το πρωί να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας, από την οποία θα ζητήσει προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία του.

Οι κατηγορούμενοι είχαν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν

Ήταν Νοέμβριος του 2020 και περίοδος lockdown, όταν ένα vip πάρτι στο roof garden γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού, απασχόλησε τις Αρχές.

Το πάρτι οργανώθηκε διαδικτυακά και ήταν «κλειστό», δηλαδή αποκλειστικά για vip προσκεκλημένους. Ανάμεσα τους και παικτες του Ολυμπιακού, μεταξύ των οποίων και ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είχε διαπληκτιστεί με τους αστυνομικούς.

Για το πάρτι που αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία είχε κατηγορηθεί αρχικά η 24χρονη υπεύθυνη του ξενοδοχείου, η οποία όμως στην κατάθεση της αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι διοργάνωσε το πάρτι και κατονόμασε ποιος ήταν –σύμφωνα με εκείνη- ο διοργανωτής. Η 24χρονη ανέφερε το όνομα ανθρώπου που είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη συμμετοχή του σε πάρτι με παρουσία επωνύμων και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επρόκειτο για τον 40χρονο Νιγηριανό.

ΠΗΓΗnewsbomb.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...