Κατακραυγή για Μαρινάκη: «Ο ναρκισσισμός του τρέφεται από τα ΜΜΕ που ελέγχει – Ιστορική απρέπεια και λάσπη»

Μύδροι στον Πρωινό Τύπο κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή όσα είπε χθες (21/9) στην παρουσίαση του Μίτσελ για τα Μέσα Ενημέρωσης που… πολεμάνε τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων, όπως τα κατέγραψε το sdna.gr.

LIVESPORT

«Μία συγκεκριμένη εφημερίδα, που πολύς κόσμος θεωρεί εφημερίδα του Ολυμπιακού, με ιδιοκτήτες που έχουν βγάλει εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό και δεν έχουν ξοδέψει ούτε πορτοκαλάδα για τον Ερασιτέχνη. Κάποιοι που γράφουν μέσα είναι σε αποστολή, με δημοσιεύματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και μοναδικό σκοπό να κάνουν ζημιά. Το αφήνω στην κρίση των Ολυμπιακών». Τάδε έφη, Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην χθεσινή παρουσίαση του Μίτσελ.

Το «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», του αείμνηστου ΜΕΓΙΣΤΟΥ Θεόδωρου Νικολαΐδη, είναι επί πολλές δεκαετίες η εφημερίδα που λάτρεψαν και στήριξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Ο δημιουργός της, ένας ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ της δημοσιογραφίας, έχει φύγει από την ζωή εδώ και 5,5 χρόνια. Το λιγότερο που οφείλουν άπαντες σε αυτόν τον χώρο (ποδοσφαίρου και δημοσιογραφίας) είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη μνήμη, στις αξίες και στην κληρονομιά του Θ. Νικολαΐδη. Όχι απρέπειες.

«Για ένα άλλο σάιτ, που ανήκει στον Ρώσο και γράφει ο ίδιος ο Ρώσος και τα παιδιά του, δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Μιλάμε για συνεχή λάσπη και ψέμματα», είπε επίσης ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ποιος είναι «ο Ρώσος και τα παιδιά του» στους οποίους αναφέρθηκε; Γιατί δεν μας λέει να μάθουμε και εμείς; Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή έκανε λόγο για «συνεχή λάσπη».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ – ΜΕTROSPORT

Με εξιτάρισε μια δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη στη χθεσινή παρουσίαση του Μίτσελ. «Υπάρχει, είπε, μια συγκεκριμένη εφημερίδα που θεωρεί ότι είναι εφημερίδα του Ολυμπιακού. Η ιδιοκτησία της έχει βγάλει εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό και μέχρι σήμερα δεν έχει ξοδέψει μια πορτοκαλάδα για ένα τμήμα του Ερασιτέχνη. Βλέπουμε λοιπόν και στα πρωτοσέλιδα και μέσα, όπου γράφει ο ιδιοκτήτης, ότι έχουν ως αποστολή, ως μοναδικό σκοπό να κάνουν ζημιά. Αφήνω στην κρίση των Ολυμπιακών αν θα πρέπει να διαβάζουν και να πιστεύουν ή όχι τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Το ‘χουν παρακάνει».

Αναφερόταν στο “ΦΩΣ”. Που είναι όντως το “ευαγγέλιο” των οπαδών του Ολυμπιακού. Εκείνων, όμως, που δεν τρώνε κουτόχορτο. Εκείνων που δεν θέλουν η εφημερίδα τους να είναι υποχείριο του εκάστοτε μεγαλομετόχου της ομάδας τους. Εκείνων που γουστάρουν την άποψη μιας φωνής που μπορεί να έχει ερυθρόλευκη χροιά, αλλά είναι αδέσμευτη. Ο Μαρινάκης, που ελέγχει πλήρως τις καθαρά οπαδικές ερυθρόλευκες εφημερίδες, εκείνες δηλαδή που απευθύνονται στους “χαχόλους” οπαδούς του Ολυμπιακού. ενοχλείται από τη λεβέντικη στάση που κρατά απέναντι του σε όλα τα θέματα του Ολυμπιακού το “ΦΩΣ”. Όπως ενοχλείται και από το γεγονός ότι δεν βρίσκει τρόπο να αιχμαλωτίσει και το “ΦΩΣ” στις δικές του επιθυμίες.

Αν μη τι άλλο, κάποιος θα έπρεπε να πει ΑΥΤΟ ήταν πάντα το “ΦΩΣ”. Και ΑΥΤΗ ήταν πάντα, όσο κυκλοφορούσε, η “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ” σε πράσινη, βέβαια, χροιά.

Ο ναρκισσισμός του Μαρινάκη τρέφεται καθημερινά από τους αποθεωτικούς για το πρόσωπο του τίτλους του “Πρωταθλητή”, της “Sportday” και όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ που ο ίδιος ελέγχει είτε άμεσα, ως ιδιοκτήτης, είτε έμμεσα, με… άλλη ιδιότητα. Αλλά δεν του αρκεί αυτό. Τώρα φαίνεται ότι αποφάσισε να κηρύξει πόλεμο στη μοναδική αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα που κρατάει ψηλά την αξιοπρέπεια της, επιμένοντας να λειτουργεί όχι για λογαριασμό δικό του, αλλά για λογαριασμό των αναγνωστών της. Επιμένοντας να μην προστίθεται και αυτή στη στρατιά των δούλων που ήδη διαθέτει ο Μαρινάκης. Λίγα σεμινάρια από παλιούς Ολυμπιακούς θα τον έκαναν σοφότερο…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ