Ετσι «έκλεισε» ο Μαρσέλο: Το τηλέφωνο στο αερόδρομιο και τα τρία «θέλω» του Βραζιλιάνου

Η μεταγραφή του Μαρσέλο θεωρείται (δικαίως) από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο τι συνέβη για να πραγματοποιηθεί το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές;
Εποχές… Ριβάλντο θύμισε η υποδοχή του Μαρσέλο από τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν μία εκ των κορυφαίων μεταγραφών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πέντε φορές κάτοχος του Champions League και θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του πριν λήξει η διορία για την κατάθεση της ευρωπαϊκής λίστας και έτσι μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει συλλέξει ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτό το deal. Ο δημοσιογράφος Ματέο Μορέτο έδωσε με λεπτομέριες τι συνέβη ακριβώς στην επικείμενη μεταγραφή από την πρώτη στιγμή των επαφών μέχρι την ώρα που ο Μαρσέλο πάτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αρχικά, ο έμπειρος αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Ιούνιο. Δηλαδή μόλις ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του με ισπανικό σύλλογο, από τον οποίο αποχώρησε ως θρύλος.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε αρκετές προτάσεις στα χέρια του, με μία από αυτές να είναι της Μόντσα του Μπερλουσκόνι που μόλις είχε ανέβει στη Serie A. Από την άλλη, στο θέμα του Ολυμπιακού, το όνομα του Ρέναν Λόντι της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε μπει δυναμικά στο προσκήνιο για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας.

Στα τέλη του Αυγούστου, όμως, ο Μαρσέλο μπήκε στη λίστα και του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ο Λόντι να πάει σε δεύτερη μοίρα. Οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν πάνω στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου μπακ και έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να τον φέρουν στον Πειραιά.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο γιος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιλτιάδης ξεκίνησε τις επαφές με την πλευρά του Μαρσέλο και ο ίδιος είχε τρεις σοβαρούς λόγους για να αποδεχθεί την πρόταση. Αρχικά, ο Ολυμπιακός συμφώνησε να φέρει μαζί του την οικογένειά του και ανθρώπους που εμπιστεύεται όπως δικό του οδηγό, φυσιοθεραπευτή, διατροφολόγο κλπ.

Δεύτερον είδε τον τρόπο που τον προσέγγισε οι «ερυθρόλευκοι» και το πόσο θερμοί ήταν μαζί του οι ανθρώποι του και τρίτον, εντυπωσιάστηκε από το προπονητικό κέντρο και τις εγκαταστάσεις. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να πει το «ναι» ο Βραζιλιάνος.

Τέλος, ο άνθρωπος που έκανε τις διαπραγματεύσεις, ο Λεονάρντο Κορνετσίνι, είχε μία καθυστέρηση στην πτήση του και όταν βρέθηκε στο Παρίσι, δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό. Έτσι ολοκληρώθηκε η συμφωνία και οι Πειραιώτες πρόλαβαν τη διωρία για την ευρωπαϊκή λίστα και έφεραν τον Μαρσέλο στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗgazzetta.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ