Μπήκε στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο και ταξίδεψαν μαζί – Πως έσπασε ο πάγος ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μαρινάκη (pic)

Δυο ακριβώς μήνες από το θέμα-βόμβα με το οποίο κυκλοφόρησε στο πρωτοσέλιδό του το ΒΗΜΑ («Μονταζιέρα στα Τέμπη») η Αλτερ Έγκο μπήκε με τα Νέα Σαββατοκύριακο στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, ταξίδεψε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Αθήνα έως το Άργος και στα 130 χιλιόμετρα της διαδρομής είχε μαζί του μια «χαλαρή συζήτηση», η οποία περιελάμβανε λεπτομέρειες για το παρασκήνιο των πρωθυπουργικών εξορμήσεων, στο «χαλαρό» κομμάτι, αλλά και θέσεις που προβάλλονται προεκλογικά στο «βαρύτερο» μέρος τής συνομιλίας.

Φυσικά, το θέμα είναι βασικό στην έκδοση του Σαββατοκύριακου, καλύπτει δυο σελίδες (8-9) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φωτογραφιών δυο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου που εικονίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πλάι του την πολιτική συντάκτρια των Νέων, Ελένη Ευαγγελοδήμου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ονόματα και λεπτομέρειες για το επιτελείο τού πρωθυπουργού που τον ακολουθεί στις περιοδείας, ή αυτούς που βάζουν τη σφραγίδα τους χωρίς απαραιτήτως φυσική παρουσία, γράφει για τους «προπομπούς» και τους «συνοδούς» (όπως τους αναφέρει σε εισαγωγικά), τον φωτογράφο του, τον κάμεραμαν, τον «αρχισυντονιστή» των περιοδειών, τον λογογράφο του («με τον οποίο έχει σταθερή αλλά και “δημιουργική κόντρα”, καθώς συχνά ο Πρωθυπουργός υπερβαίνει τα κείμενα αυτοσχεδιάζοντας») και άλλους.

Στη διαδρομή των εξορμήσεων ο Κ. Μητσοτάκης εξετάζει τα ενημερωτικά σημειώματα του μπλε φακέλου που του έχουν δώσει οι συνεργάτες και τα στελέχη του, αλλά, όπως λέει ο ίδιος στη δημοσιογράφο, «πολλές φορές διαπιστώνεις ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που περιγράφουν τα σημειώματα. Είναι, συνήθως, λίγο… χειρότερη».
Το ψυγειάκι και το μαντίλι…

Στο δισέλιδο αφιέρωμα καταγράφονται και δευτερεύοντα της περιοδείας, όπως για παράδειγμα ότι έχει μαζί του ένα φορητό ψυγειάκι για νερό, με μια μπανάνα και μπάρες δημητριακών, ότι ο φορτιστής του κινητού βρίσκεται συνέχεια στην πρίζα και ότι υπάρχει «σίγουρα, ειδικά το καλοκαίρι, ένα μαντίλι για τον ιδρώτα στην τσέπη του παντελονιού».

Το δισέλιδο στα Νέα Σαββατοκύριακο είναι πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και υποστηρικτικό από μια κοινή συνέντευξη (αν και δεν λείπουν και αυτής τα στοιχεία), γεγονός που πιθανόν μαρτυράει ότι υπάρχει επαναπροσέγγιση του πρωθυπουργού με το μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα και ότι, τουλάχιστον, δεν υφίσταται η ψυχρότητα που εκδηλώθηκε μετά το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος, αλλά και τα όσα διέρρευσαν (ανεξάρτητα με τις διαψεύσεις) μετά την επίσκεψη κυβερνητικών στελεχών στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνάθροιση φίλων για την ονομαστική του εορτή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ