Μονόδρομος η παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά το αίσχος με την ομιλία νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή

Με μια απολογία η οποία ελάχιστους πείθει, η κυβέρνηση προσπάθησε αν δικαιολογήσει την παρουσία νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στην ομιλία που απηύθυνε το ουκρανικό καθεστώς με πρόσκληση του Κ.Μητσοτάκη, προς το ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Συγκεκριμένα μετά την οργή που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η ομιλία του νεοναζί που προσκάλεσε έμμεσα ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου έκανε λόγο για λανθασμένη και άστοχη ομιλία!

Φυσικά η εθνική ντροπή δεν μπορεί να «ξεπλυθεί». Η παραίτηση της κυβέρνησης είναι μονόδρομος.

Κυβερνητικές διαρροές αναφέρουν πως το βίντεο ήρθε 12 λεπτά πριν την ομιλία του Β.Ζελένσκι και δεν πρόλαβαν να την ελέγξουν και ότι τους «κορόιδεψε» ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη.

Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή.

Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;