Μια «φούσκα» ήταν η γερμανική οικονομία χωρίς τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας

Διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών κατά της κυβέρνησης του Όλαφ Σόλτς και της οικονομικής καταστροφής που έχει προκαλέσει είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην Γερμανία.

Έκθεση της Commerzbank αναφέρει ότι η Γερμανία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση παρόμοια με εκείνη του 2009 η οποία όμως θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

Οι ειδικοί της γερμανικής τράπεζας προβλέπουν βδραματική συρρίκνωση της οικονομίας κατά 2,7% το 2022 και κατά 1,1% το 2023.

Ενδεικτικό ότι για έβδομο συνεχή μήνα μειώθηκαν σημαντικά, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα από χώρες εκτός ευρωζώνης.

Ο Γεργκ Κρέμερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, βλέπει την «γερμανική οικονομία να συνθλίβεται μεταξύ κόστους για το φυσικό αέριο και υψηλού πληθωρισμού».

Η Γερμανία, χωρίς το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του πάλαι ποτέ πάμφθηνου γι’ αυτήν ρωσικού φυσικού αερίου, εισέρχεται σε ύφεση με τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται

Η γερμανική ύφεση θα επηρεάσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία, την ώρα που τα μισά γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια είναι εκτός λειτουργίας και το Αλγέρι γυρίζει την πλάτη στον Μακρόν.

Ταυτόχρονα, η Ιταλία είναι σε πολιτική κρίση με αντίκτυπο στα ομόλογά της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Δεν είναι τυχαίο που ο Σολτς ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών ύψους 65 δισ. ευρώ μόλις άρχισαν τα δημοσιεύματα για επικείμενο κύμα διαδηλώσεων στη Γερμανία.

Δεν πρόλαβε:

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας