Μητσοτακική ιστοσελίδα αποκαλύπτει: Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει συγκυβέρνηση με Βελόπουλο – Πόσα υπουργεία θα του δώσει

Στη βάση υποθετικών σεναρίων για τα αποτελέσματα των εκλογών, οι αρμόδιοι για τον πολιτικό σχεδιασμό στο Μαξίμου επιχειρούν να κάνουν προβλέψεις για το μετεκλογικό τοπίο.

Σε περίπτωση κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις δεύτερες κάλπες που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, τότε άμεση προτεραιότητα είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διχασμένο και οποιαδήποτε απόπειρα του Νίκου Ανδρουλάκη να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία θα προκαλέσει παρενέργειες.

Είναι σίγουρο ότι μια ομάδα βουλευτών θα εγκαταλείψει άμεσα το κόμμα και θα τον καταγγείλει για συναλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ένα δεύτερο ενδεχόμενο είναι να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ πέντε με έξι βουλευτές και να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία.

Μια τέτοια εξέλιξη όμως θεωρείται τοξική γιατί παραπέμπει σε πρακτικές αποστασίας.

Γι΄ αυτό στο Μαξίμου, όπως αποκαλύπτει η μητσοτακική ιστοσελίδα radar.gr άρχισαν να εξετάζουν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Μια συμμαχία με την «Ελληνική Λύση» δεν προκαλεί καμία απολύτως παρενέργεια, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί τοξική.

Με έναν υπουργό, έναν αναπληρωτή υπουργό και τρία υφυπουργεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία καθαρίζει για μια ακόμη τετραετία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας