Μητσοτάκης: «Ως το τέλος του έτους τα μέτρα κατά της ακρίβειας»

Την πρώτη του επίσκεψη σε υπουργείο που άλλαξε φρουρά κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο, τι άλλο, την ακρίβεια και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Μετά το τέλος της σύσκεψης το υπουργείο ανακοίνωσε ότι όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές, κι επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση, ενώ επισήμανε ότι στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και των τιμών στα τρόφιμα.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους όλα τα μέτρα όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και το καλάθι του καταναλωτή. Παράλληλα ενισχύεται εντός δεκαημέρου με 30 άντρες ο Ελεγκτικός Μηχανισμός καθώς και η πλατφόρμα eΚαταναλωτής, γιατί, όπως τονίστηκε, οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδιας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ