Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε πάνω από 1.500 προϊόντα

Η προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων και η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελούν προτεραιότητα, είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Εξελίσσεται μία διαρκής παρέμβαση για πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός αντιστεκεται σε κάποια είδη» σημείωσε. Έχουμε θέσει ήδη όριο στο περιθώριο των εταιρειών στο βρεφικό γάλα, όπου οι αυξήσεις πράγματι ήταν μεγάλες και συχνά αδικαιολόγητες. Ταυτόχρονα περιορίζουμε τις παροχές των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ. Τα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά, τα πρώτα μηνύματα ενθαρρυντικά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα μέτρα κατά της ακρίβειας που προωθούνται επισήμανε: «Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε πάνω από 1500 προϊόντα από τις αρχές Μαΐου να είναι μειωμένες. Προφανώς επί αυτών των αρχικών τιμών θα καθορίζονται και οι τελικές», είπε ακόμα.

«Συνεχίζουμε τη διπλή μας μάχη για στήριξη του εισοδήματος με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, εντός του Μαρτίου «θα αποφασίσουμε για την οριστική αύξηση για τον κατώτατο μισθό, που θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Απριλίου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...