Με εντολή Πούτιν: Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για το Πάσχα

Κατάπαυση του πυρός και διακοπή όλων των των μαχητικών επιχειρήσεων στη Ουκρανία ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το Μεγάλο Σάββατο.
Σε ανακοίνωση στο Telegram το Κρεμλίνο αναφέρει ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός θα διαρκέσει από τις 18:00 σήμερα (ώρα Ρωσίας και Ελλάδας) έως τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου.

«Εκτιμούμε ότι η ουκρανική πλευρά θα ακολουθήσει το παράδειγμά μας. Τα στρατεύματά μας πρέπει να είναι έτοιμα να αποκρούσουν πιθανές παραβιάσεις της εκεχειρίας και προκλήσεις από την Ουκρανία».

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ουκρανία παραβίασε τη συμφωνία για τις επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές πάνω από 100 φορές.

«Η κατάσταση στο μέτωπο εξελίσσεται, τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται προς τα εμπρός», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό του στρατού Βαλέρι Γεράσιμοφ.

«Η κατάσταση στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι ευνοϊκή προς τη Ρωσία. Οι ενέργειες της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια κατάπαυσης του πυρός θα δείξουν την ετοιμότητα της Ουκρανίας για ειρηνική διευθέτηση. Η Ρωσία ήταν πάντα έτοιμη για διαπραγματεύσεις και χαιρετίζει την επιθυμία των ΗΠΑ, της Κίνας και άλλων χωρών για μια δίκαιη διευθέτηση του ζητήματος της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διέσυραν δημόσια τον Φάμελλο στην Βαρβάκειο για το πραξικόπημα κατά Κασσελάκη (vid)

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Στέλεχος του Mega Channel έριξε την Αναστασία Γιάμαλη στα «σκυλιά» – Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σας...