Με «δάκτυλο Μαξίμου» κλείνει για 3 βδομάδες η Βουλή: Πως η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει Τέμπη, ακρίβεια και σκάνδαλο Ασημακοπούλου πριν τις ευρωεκλογές

Σοβαρά ερωτήματα έχει προκαλέσει η απόφαση του προεδρείου της Βουλής (πιθανώς με δάκτυλο Μαξίμου) να κλείσει το ελληνικό Κοινοβούλιο για τρεις ολόκληρες εβδομάδες λόγω ευρωεκλογών.

Αμέσως μετά την συζήτηση για την ακρίβεια στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η Βουλή θα «κλείσει» για 2 εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ενώ θα ανοίξει μία εβδομάδα έπειτα από αυτές, κάτι που είναι πρωτοφανές.

Το Κοινοβούλιο σε τέτοιες περιπτώσεις κάνει παύση για μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, με πολλούς να σχολιάζουν πως η χρονική επιμήκυνση του διαλείμματος αυτή τη φορά κρύβει σκοπιμότητες. Μάλιστα, δεν πρόκειται για εθνική κάλπη, αλλά για ευρωπαϊκή, επομένως δεν υπάρχει ουσιαστικά λόγος.

Φαίνεται πως απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει την συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και την κλήση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, που θα «βλάψει» εκλογικά την κυβέρνηση.

Σε σχετική παρέμβαση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης:

«Για να μην κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού η κυρία Κεραμέως, για το έγκλημα των Τεμπών μετά και το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, το οποίο ακόμη, όπως αναφέρει, δεν έχει πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο στη Βουλή, αλλά και για τα φλέγοντα ζητήματα της ακρίβειας. Ο,τι και να κάνουν θα απολογηθούν για τη συγκάλυψη στα Τέμπη, την ακρίβεια, το Κεραμέως Gate» αναφέρει ο κ. Μαμουλάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ