Με ένα «φιάσκο» και δύο αυτογκόλ ξεκίνησε τη νέα θητεία της η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με ένα «φιάσκο» και δύο αυτογκόλ ξεκίνησε τη νέα θητεία της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκαλώντας προβληματισμό και αμηχανία στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη ότι για να φθαρεί μια κυβέρνηση δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση, μπορεί αυτό να είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων αποφάσεων και των κακών χειρισμών της. Κεραυνός εν αιθρία ήταν για τους γαλάζιους βουλευτές η ανακοίνωση, διά στόματος του αρμόδιου υπουργού Ν. Μηταράκη, ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία καταργείται πριν καν λειτουργήσει επί της ουσίας και ότι η φύλαξη των ΑΕΙ ανατίθεται στους πρυτάνεις. Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια βαριά ήττα για την κυβέρνηση, καθώς στις αρχές της πρώτης θητείας της είχε κάνει σημαία της το συγκεκριμένο θέμα.

Στο μεταξύ έχουν προσληφθεί 1.060 αστυνομικοί που θα αναλάμβαναν τη φύλαξη των πανεπιστημίων και πλέον είναι άγνωστη η τύχη τους. Επιπλέον, η όλη υπόθεση κόστισε στα δημόσια ταμεία περί τα 30 εκατ. ευρώ. Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, τις σφοδρές αντιδράσεις και τη σκληρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Μηταρακης ήταν πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη κυβερνητικό… επεισόδιο. Χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισε τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας στην Αθήνα. Και αυτό για τουριστικούς λόγους και σε επίσημες τελετές! Μάλιστα προώθησε προς υπογραφή το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Μέχρι που ενημερώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και έβαλαν οριστικό φρένο στα… μεγαλεπήβολα σχέδια του κ. Μηταράκη. Και μαζί την υπογραφή σε ένα εξαιρετικό αυτογκόλ! Είχε προηγηθεί, την επομένη μάλιστα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης, το αυτογκόλ με πρωταγωνιστή τον Γ. Φλωρίδη.

Ο νεότευκτος υπουργός Δικαιοσύνης, χωρίς καμιά συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, προανήγγειλε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας που θα προβλέπει την άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών. Στο πρωθυπουργικό γραφείο προκλήθηκε, όπως ήταν φυσικό, μεγάλη αναστάτωση. Όχι μόνο διότι ο κ. Φλωρίδης είχε αυτονομηθεί αλλά και διότι στο παρασκήνιο υπήρξαν αντιδράσεις από κορυφαία τραπεζικά στελέχη. Η επίσημη απάντηση ήταν ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τέτοια νομοθετική ρύθμιση και πως ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε προσωπικές απόψεις. Το θέμα φαίνεται να έκλεισε, αλλά άφησε τραυματισμένη την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιλιγγο προκαλούν τα χρήματα που βγάζει η εταιρεία του Νίκου Ευαγγελάτου

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Newsit Εταιρεία ΕΠΕ του...

Έκρυψαν το 8,3% του κόμματος Κασσελάκη σε δημοσκόπηση

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Βρισκόμαστε...

Η άγνωστη μάχη ανάμεσα σε Μαρινάκη και Αλαφούζο πριν τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το θέμα του Σαββατοκύριακου...