Πολιτικός συντάκτης και απόφοιτος του NYU ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Φάληρο – Η κίνηση που ενισχύει τον ενημερωτικό τομέα του ΣΚΑΪ σε μια κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατατάξεων
Σε μια περίοδο που ο ΣΚΑΪ βρίσκεται σε φάση διοικητικής και ενημερωτικής αναδιοργάνωσης, οι πληροφορίες για μια σημαντική «αιμοδοσία» από το αντίπαλο στρατόπεδο του ΑΝΤ1 πυροδοτούν νέες συζητήσεις στα μιντιακά γραφεία. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ένας δημοσιογράφος με ειδικό βάρος στον πολιτικό και διεθνή τομέα —και με σπουδές στο New York University (NYU)— φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ένταξή του στο δυναμικό του Φαλήρου.
Ένα πρόσωπο με διεθνές εκτόπισμα
Ο δημοσιογράφος, του οποίου το όνομα συζητείται έντονα, δεν είναι ένας απλός συντάκτης, αλλά ένα στέλεχος που συνδυάζει την εμπειρία του πολιτικού ρεπορτάζ με την κατάρτιση του διεθνολόγου. Η θητεία του στον ΑΝΤ1 έχει ταυτιστεί με την ανάλυση κρίσιμων διεθνών ζητημάτων, γεγονός που τον καθιστά πολύτιμη προσθήκη για τον ΣΚΑΪ, ο οποίος επιδιώκει να θωρακίσει την αξιοπιστία του εν μέσω της έντασης στις διατλαντικές σχέσεις και του «δόγματος Τραμπ».
Η επιλογή του να μετακινηθεί στον ΣΚΑΪ, αν επιβεβαιωθεί, θεωρείται στρατηγική επιτυχία του Φαλήρου, καθώς το «βαρύ» του βιογραφικό και οι διασυνδέσεις του με την αμερικανική ακαδημαϊκή και πολιτική σκηνή (λόγω NYU) κουμπώνουν ιδανικά με την ανάγκη του σταθμού για εις βάθος ανάλυση των παγκόσμιων γεγονότων.
ΣΚΑΪ: Ενίσχυση απέναντι στην κρίση
Η μεταγραφή αυτή έρχεται σε μια στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος αναζητά τρόπους να αναστρέψει την αρνητική πορεία των ειδήσεων του σταθμού. Μετά τις πρόσφατες απώλειες και το βαρύ κλίμα που προκάλεσε ο θάνατος του Γιώργου Παπαδάκη στις αρχές του μήνα (4 Ιανουαρίου 2026), ο οποίος συγκλόνισε το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και ιδιαίτερα το «σπίτι» του, τον ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ φαίνεται να κινείται επιθετικά στην αγορά για να καλύψει τα δικά του κενά.
Το παρασκήνιο της αποχώρησης
Η επικείμενη αποχώρηση από τον ΑΝΤ1 αποτελεί πλήγμα για τον σταθμό του Αμαρουσίου, ο οποίος ήδη προσπαθεί να διαχειριστεί την επόμενη μέρα στην πρωινή του ζώνη μετά την απώλεια του «πατριάρχη» της ενημέρωσης. Η μετακίνηση ενός έμπειρου διεθνολόγου στον ΣΚΑΪ ενδέχεται να προκαλέσει «ντόμινο» αλλαγών, καθώς οι ισορροπίες στον ανταγωνισμό των κεντρικών δελτίων ειδήσεων είναι πιο λεπτές από ποτέ.