Μετά το φιάσκο των ευρωεκλογών: Ποιους συμβουλεύει ο Γκρίνμπεργκ αφού τελείωσε η συνεργασία του με τον Μητσοτάκη

Μπορεί η συζήτηση και οι δημόσιες εκκλήσεις από τους Δημοκρατικούς που ζητούσαν από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα να έχουν καταλαγιάσει τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι ιδιωτικές προσπάθειες συνεχίζονται, ανέφεραν στο CNN αρκετές πηγές των Δημοκρατικών.

Ανάμεσα στις προσπάθειες, λένε αυτές οι πηγές, είναι επαναλαμβανόμενα εσωτερικά σημειώματα από έναν έμπειρο και σεβαστό δημοσκόπο των Δημοκρατικών, τον Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ, o οποίος παρουσιαζόταν πριν λήξει η σύμβαση με το Μαξίμου, ως ο γκουρού – «μάγος» της ελληνικής κυβέρνησης. Ο ίδιος μοιράζεται την άποψή του ότι ο Μπάιντεν βρίσκεται σε καλό δρόμο να χάσει τις εκλογές – και με τρόπο που προκαλεί βαθιά ζημιά σε άλλους Δημοκρατικούς υποψηφίους.

«Χάνουμε τα πάντα», περιέγραψε ένας Δημοκρατικός ένα σημείωμα που έστειλε ο Γκρίνμπεργκ στον στενό κύκλο του Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες. «Καταστροφή», ήταν η μονολεκτική απάντηση ενός δεύτερου Δημοκρατικού κοντά στον Λευκό Οίκο, ο οποίος γνωρίζει τα υπομνήματα του Γκρίνμπεργκ.

Αυτές οι πηγές ανέφεραν ότι ο Γκρίνμπεργκ έστειλε πολλά υπομνήματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την καταστροφική επίδοση του προέδρου στο ντιμπέιτ, αναλύοντας τις εσωτερικές δημοσκοπήσεις, που όπως υποστηρίζει, δείχνουν ότι η θέση του προέδρου συνεχίζει να επιδεινώνεται επειδή οι Αμερικανοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν τον βλέπουν ότι θα υπηρετήσει για ακόμη τέσσερα χρόνια.

Ο Γκρίνμπεργκ υπήρξε κορυφαίος δημοσκόπος των Δημοκρατικών για δεκαετίες και το έργο του περιλαμβάνει την παροχή συμβουλών στις δύο νικηφόρες προεδρικές εκστρατείες του Μπιλ Κλίντον.

Αρκετά Δημοκρατικά μέλη του Κογκρέσου συνέχισαν επίσης να ασκούν πιέσεις ιδιωτικά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, καλώντας τους κορυφαίους συμβούλους Μπάιντεν να εξετάσουν τη ζημιά στην κληρονομιά του Μπάιντεν εάν ο πρόεδρος όχι μόνο χάσει τον Λευκό Οίκο, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι κρατήσουν τη Βουλή και κατακτήσουν την πλειοψηφία της Γερουσίας.

Ένας Δημοκρατικός βουλευτής είπε στο CNN ότι ορισμένοι κορυφαίοι συνεργάτες του Μπάιντεν αντιλαμβάνονται «το βάθος» αλλά πιστεύουν ότι μπορεί να ανατραπεί και σε κάθε περίπτωση περιγράφουν τον πρόεδρο ως ανένδοτο στην πεποίθηση ότι μπορεί να κερδίσει. Στη συνέντευξή του στο NBC News τη Δευτέρα, για παράδειγμα, ο πρόεδρος κατέστησε και πάλι σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να παραμερίσει.

Η άποψη του συνεργάτη του προέδρου ήταν ότι είναι αντιπαραγωγικό να γίνονται πρόσθετες δημόσιες εκκλήσεις προς τον Μπάιντεν να παραιτηθεί αυτή τη στιγμή, λόγω της επιτακτικής ανάγκης μιας ενιαίας απάντησης του κόμματος στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών αυτής της εβδομάδας και λόγω των επανειλημμένων δημόσιων δηλώσεων του προέδρου για παραμονή στην κούρσα.

Αλλά αυτός ο ίδιος επίσης προέβλεψε ότι αυτή η προσέγγιση θα άλλαζε εάν οι δημοσκοπήσεις και άλλα δεδομένα μετά το συνέδριο του GOP έδειχναν ότι η θέση του προέδρου επιδεινώνεται περισσότερο.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ